Bivši francuski nogometaš Patrice Evra dobio je zatvorsku kaznu u trajanju od 12 mjeseci uvjetno na dvije godine.

Bivši kapiten Francuske i legenda Uniteda dobio zatvorsku kaznu
Foto: Anadolu Agency

Evru se tereti za napuštanje porodice na štetu supruge Sandre, a morat će platiti 6000 eura za sudske troškove i duševnu bol, prenosi Le Parisien.

"Nadam se da će zahvaljujući ovoj odluci Patrice Evra konačno shvatiti da nije iznad zakona i da ne može preko noći napustiti ženu i djecu. Pogotovo jer su se upoznali kad su imali 15 godina, a ona ga je pratila po cijelom svijetu da bi podržala njegovu nogometnu karijeru", kazala je Nathalie Dubois, advokat njegove supruge.

Evrin zastupnik, Jérôme Boursican tvrdi:

"Gospodin Patrice Evra uložio je žalbu znajući da je svojoj supruzi osigurao stan, kuću s bazenom na jugu Francuske te da joj je posudio gotovo dva miliona eura za svakodnevni život, iznos koji ona odbija vratiti, što je i razlog ovog suđenja.

Evra se oženio 2007. godine te sa suprugom Sandrom ima dvoje djece. Najveći trag u karijeri ostavio je igrajući za Manchester United, a igrao je za još neke evropske velikane poput Juventusa, Marseillea i Monaca. Penzionzionisao se 2019. godine, a posljednji klub u karijeri bio mu je West Ham.