Foto: Arhiva | Sergej Barbarez

Sergej Barbarez, selektor fudbalske "A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je u četvrtak spisak igrača na koje će računati u dvije junske prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom, javlja Anadolu.

Na spisku se nisu našli Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić koji su se oprostili od reprezentacije, ali jeste fudbaler Fenerbahčea Edin Džeko, iako je bilo navoda da će Edin preskočiti duele protiv Engleske i Italije.

Pored nekoliko novih igrača, ono što je novo u bh. reprezentaciji jeste povratak stopera Ermina Bičakčića.

Golmani:

Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

Odbrana:

Jusuf Gazibegović (Sturm), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Branuschweig), Nikola Katić (Zurich), Stjepan Radeljić (Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus Next Gen)

Vezni red:

Rade Krunić (Fenerbahce), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Ivan Bašić (Orenburg), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Midtyjlland), Dal Varešanović (Rizespor)

Napad:

Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Edin Džeko (Fenerbahce), David Vuković (Borac).

Debitanti su Hadžikić, Katić, Radeljić, Burnić, Gigović i Vuković.

Barbarez u selektorskoj ulozi na klupi Bosne i Hercegovine debitovat će protiv Engleske 3. juna na stadionu ”St James' Park” u Newcastleu. Šest dana kasnije Bosna i Hercegovina će u Empoliju snage odmjeriti s Italijom.