Selektor nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez najavio je utakmicu Lige nacija protiv Mađarske u Budimpešti, istakavši da su domaćini veliki favoriti.

Barbarez: Ahmedhodžić se ne javlja, Hadžikadunićevim pristupom nisam bio zadovoljan
Foto: Arhiva | Sergej Barbarez

Barbarez je na samom početku press konferencije rekao kako ima ideje kako igrati protiv svakog protivnika. Najvažnije je kako kaže da ima pravac koji želi da nastavi.

"Sigurno da imamo ideju kako da igramo protiv svakog protivnika, bez obzira s kim igramo. I naš cilj je da imamo 'svoje lice'. Mađarska je dobra reprezentacija i zaslužuje ozbiljan respekt. Mađarska je sigurno bolja od nas, ali vjerujemo da možemo pružiti dobru partiju. Mađarska me oduševila na Euru. Trkački, taktički i u svakom segmentu su favoriti protiv BiH", tvrdi Barbarez. 

Barbarez navodi da je falilo agresivnosti i hrabrosti u prošloj utakmici, te da se fokusira da se to popravi u budućnosti.  

"Nisam bio zadovoljan Hadžikadunićevim treningom i pristupom, a vidjet ćemo sutra da li će biti u kadru. S Ahmedhodžićem se nismo čuli. Očekivao sam od njega da se javi, direktor Spahić ga je kontaktirao, ali nije se javio. Gledamo na to bez nervoze, nikakav problem", kazao je Barbarez.

Utakmica Mađarska - Bosna i Hercegovina igra se od 20 sati i 45 minuta a televizijski prijenos je na BHT1.