Azmir Husić: ''Sloboda je bila uspavani lav koji će se dolaskom Ćire probuditi'' (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Husić: Ja sam tu da stvaramo Evropsku Slobodu

ciro-husic

Čovjek koji je najzaslužniji za dolazak Ćire Blaževića na mjesto šefa stručnog štaba FK Sloboda svakako je predsjednik UO FK "Sloboda" Azmir Husić.

Iako su svi očekivali da će prilikom predstvljanja Blaževića sedmoj sili koja je ovaj događaj pratila sa velikim interesovanjem biti otkriveni finansijski detalji ugovora, to se nije dogodilo.

Prije dolaska u Tuzlu u medijma su se pojavile špekulacije kako će Ćiro imati platu između 4 i 5 hiljada eura, plus određen procenat od prodaje ulaznica te sponzorskih ugovora. Dok bi navodno za povratak Slobode u Premijer ligu trener svih trenera trebao dobiti i bonus od 10.000 eura.

Sve ove špekulacije Husić i Blažević su demantovali na press konferenciji, ali nisu otkrili ni tačne uslove pod kojima je Ćiro pristao da trenira "Crveno-crne" sa Tušnja.

Kako je izjavio danas na press konferenciji Ćiro je odbio ponudu iz Kine od 800.000 dolara, te se ipak odlučio doći u Tuzlu.

Ono što je sigurno, to je da će treneru svih trenera tokom boravka u gradu soli biti obezbjeđen apartman u hotelskom smještaju, na raspolaganju će Ćiro imati i "luksuzno" vozilo a lično predsjednik Husić na raspolaganju će Blaževiću biti 24 sata na dan.

"Ono što mogu da kažem, jeste da mi je predsjednik obećao odmor na Floridi, a valjda bude i nekog novca" kazao je Ćiro Blažević.

Samo prije nešto manje od godinu dana FK Sloboda bio je klub pred gašenjem, a danas je ovaj klub preuzo trener koji osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom Hrvatske.

Istina da je od osvajanja bronzane medalje sa Vatrenim prošlo 16 godina, i da će Blažević za nešto više od tri sedmice proslaviti 80-ti rođendan, međutim svi duboko vjeruju da Ćiro može Slobodu vratiti u elitno društvo gdje i pripada jedan klub sa tradicijom od 95 godina.

Predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić smatra kako je moguće nadoknaditi zaostatak od 5 bodova obzirom da je u igri novih 45 bodova do kraja prvenstva.

"Želja nam je bila da dobijemo čovjeka kao što je gosp. Blažević, iz razloga što je Sloboda bila lav koji je spavao. Dolaskom Ćire tog uspavanog lava zajedničkim snagama mi ćemo probuditi. Jas am tu da stvaramo Evropsku Slobodu" – izjavio je predsjednik Azmir Husić.

Husić je rekao da će za eventualni povratak u Premijer ligu igrači i stručni stab biti nagrađani, međutim nije otkrio o kojem se iznosu radi. (Tuzlanski.ba)