Alen Ovčina: "Najljepši je osjećaj biti u svom gradu i sa navijačima dočekati legendarnog Ćiru!"
Foto: Tuzlanski.ba

- Iskren da budem, poželio sam Tuzlu, prijatelje, čaršiju.

alen-salt22

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine je na najbolji mogući način završila kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, te je kolo prije kraja osigurala baraž. Svi igrači su dali svoj maksimum, ali jedno ime je istaklo na zadnje četiri utakmice. Alen Ovčina je 24-godišnji rukometaš koji je u trećem kolu ovih kvalifikacija debitovao za nacionalni tim i vrlo brzo postao miljenik navijača.

Nakon reprezentativnih obaveza Alena Ovčinu očekuje povratak u Katar, a pauzu pred povratak u Dohu Alen provodi u Tuzli gdje se u društvu prijatelja i poznanika odmara od uspješno okončanih reprezentativnih nastupa. Alena smo danas zatekli u Cafe/Clubu Salt gdje je ispijao popodnevnu kaficu u crveno-crnoj trenerci sa šalom voljenog kluba FK Sloboda:

- Iskren da budem, poželio sam Tuzlu, prijatelje, čaršiju. Danas sam zajedno sa našim Fukarama i svim drugim simpatizerima Slobode dočekao Ćiru Blaževića i zaista sam oduševljen njegovim dolaskom i nadam se da ćemo svi skupa uskoro na Tušnju gledati evropsku Slobodu za Tuzlanski.ba izjavio je najbolji igrač kvalifikacija. 

Rukometna reprezentacija BiH će ime protivnika u baražu saznati 26. januara u Danskoj, zadnjeg dana Evropskog prvenstva. Prve utakmice na programu su sedmog i osmog juna, a revanši 14. i 15. juna.