Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi pred utakmicu sa Francuskom: Maksimalno smo fokusirani, nadamo se pobjedi

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu grupe “E“ kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine na parketu “Mejdana“ u Tuzli u ponedjeljak dočekat će aktuelnog evropskog viceprvaka Francusku, javlja Anadolu.

Obje reprezentacije su u prvom kolu upisale pobjede, Bosna i Hercegovina nad Kiprom, a Francuska protiv Hrvatske.

  • Pred ogled sa Francuzima selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić neće mijenati sastav, koji je u Nikoziji ostvario ubjedljiv trijumf rezultatom 99:66.

  • “Imali smo tri dana za pripreme protiv Kipra i sada se spremamo za velikog protivnika Francusku, koja ima veliki broj kvalitetnih igrača. Mi smo psihički i fizički spremni za dobru utakmicu. Nadamo se dobrom rezultatu, a to znači pobjeda“, istakao je Bećiragić.

    Dodao je da će zajedno s članovima stručnog štaba taktiku postaviti pred samu utakmicu. O nekim dijelovima onoga što pripremaju već su upoznati igrači, a Džanan Musa je rekao kako neće otkrivati detalje jer žele pokušati iznenaditi Francuze.

  • “Odradili smo dobro prvu utakmicu i zaboravili je. Okrenuli smo se Francuskoj i maksimalno smo fokusirani. Utakmica će biti teška, ali imamo pravo da se nadamo pobjedi“, kaže Musa.

    Kapiten bh. tima Adin Vrabac s ponosom ističe da nosi traku na dresu i da će nošeni podrškom publike u “Mejdanu“ učiniti sve da pobjede.

  • “Čast je što sam kapiten reprezentacije BiH. Atmosfera je odlična, kompaktni smo i ne želim trošiti puno riječi. Reći ću da imamo veliko samopouzdanje i spremni smo da izađemo na parket i damo svoj maksimum“, poručio je Vrabac.

    Utakmica Bosna i Hercegovina i Francuska počinje u 19 sati, a ulaznice za utakmicu rasprodate su prije pet dana. Kapije “Mejdana“ bit će otvorene od 17 sati.

    U drugom susretu drugog kola grupe “E“, također, u ponedjeljak Hrvatska će Rijeci ugostiti Kipar, a utakmica će početi u 20 sati. (Foto | Blicko Junior)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje