Košarkaška selekcija BiH će u novembru odigrati dva ključna meča protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Kvalifikacije za Eurobasket: BiH bez Muse protiv Hrvatske?
Foto: FIBA

Jedan od najboljih košarkaša Real Madrida, 25-godišnji Džanan Musa najvjerovatnije neće biti na raspolaganju selektoru Adisu Bećiragiću za prvi duel.

Hrvatska će 21. novembra dočekati BiH u utakmici trećeg kola grupne faze, a isti dan će Real Madrid igrati meč Eurolige protiv Albe.

Problem na relaciji FIBA – ULEB još uvijek nije riješen, a to znači da euroligaški košarkaši neće imati dozvolu svojih klubova da se odazovu selektorima nacionalnih selekcija ako se utakmice preklapaju.

Također, za Hrvatsku protiv BiH izvjesno neće igrati Mario Hezonja (Real Madrid), Ante Žižić (Virtus), te Danko Branković (Bayern)

Dobra vijest je da bi Musa mogao igrati u revanšu BiH i Hrvatske koji će se igrati 24. novembra u našoj državi, s obzirom da Real tek 29. novembra igra duel Eurolige protiv Barce.

Podsjećanja radi, BiH nakon dva odigrana kola u kvalifikacijama ima pobjedu i poraz. Naš tim je kao gost savladao Kipar, a izgubio je na svom terenu od Francuske.

Plasman na Eurobasket iz naše grupe izborit će dva najbolja tima. Kipar se kao domaćin šampionata kvalifikovao direktno.