Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zarađuju na nesreći: Bizaran potez navijača Lakersa poslije tragedije

Preuzmite sliku

Pojedinci skupo preprodaju karte za meč s Clippersima koristeći nesreću slavnog košarkaša

Tek kada nekoga izgubiš shvatiš koliko ti nedostaje, a navijačima Lakersa i svim iskrenim fanovima magične igre pod obručima Kobe Bryant danas baš nedostaje. Ipak, da ne bude sve primjereno situaciji potrudili su se pojedini “navijači” njegovog bivšeg kluba, koji posljednjih sati skupo preprodaju karte za narednu utakmicu Lakersa na domaćem terenu, prenosi Telegraf.rs.

Vjerovatno znajući da će i narednih dana bukvalno sve u Los Angelesu biti podređeno ispraćaju tragično nastradale košarkaške legende, pojedini fanovi su riješili da skupo naplate drugima priliku da se još jednom poklone preminulom ljubimcu i to na gradskom derbiju sa Clippersima koji se igra u Staples centru u srijedu u 04:00 po našem vremenu.

Tako će, prema informacijama sa sajtova koji se bave prodajom karata u Los Angelesu, svako ko bude želio da prisustvuje ovom derbiju morati da izdvoji minimum 1.200 dolara za jednu kartu i to za ono najjeftinije mjesto u uglu posljednjeg reda.

Oni koji žele da tik uz teren isprate meč, također za jednu kartu moraće da plate astronomskih 28.050 dolara.

Koliko je ta cijena skočila nakon informacije o pogibiji Kobeija Bryanta neka posvjedoči i podatak da za neku od narednih utakmica koju Lakersi igraju kod kuće najjeftinija karta košta 84 dolara, dok najskuplja iznosi gotovo 6.000 američkih novčanica.

Naravno, pravi fanovi košarke su bijesni i na socijalnim mrežama žestoko kritkuju i klub koji je dozvolio ovakve varijacije cijena karata. Očigledno je da svako gleda da zaradi na nesreći, s tim da Kobe Bryant to sigurno nije zaslužio. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje