''WB Teslić'' pobjednik košarkaškog turnira za dječake (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

U subotu u sportskoj dvorani Gimnazije Ismet Mujezinović održan je košarkaški turnir za dječake rođene 2002. godine i mlađe. Ušečće su uzele 4 ekipe i to KK „WBS" Teslić, KK „Drina" Zvornik, KK „Twisters" Tuzla i domaćini, ekipa KK „Lions".

kk-lions

U veoma uzbiljivim i interesantnim utakmica, kao najkvalitetnija ekipa se pokazalo KK „WBS" Teslić, koji je u polufinalnoj utakmici savladao domaćina, a zatim u finalnoj utakmici i ekipu KK „Drina" Zvornik. U utakmici za 3 mjesto, koja je skoro do samog kraja bila napeta domaćini, ekipa KK „Lions" je pobijedila ekipu KK „Twisters" .

U vrijeme realizacije turnira, ali u sportskoj dvorani Fakulteta za tjelesni odgoj i sport UNTZ pionirka ekipa KK „Lions" je odigrala prijateljsku utakmica sa ekipom KK „Twisters" Tuzla, gdje su košarkaši Lionsa ostvarili pobjedu rezultatom 65:24. Nakon njih su u još jednom prijateljskom susretu snage odmjerile kadetske selekcije ekipe KK „Lions" i KK „Drina" Zvornik. U odličnoj utakmici, punoj neizvjesnosti, sa velikom borbom i željom pobjedu su ostvarili domaćini iz KK „Lions" Tuzla sa rezultatom 69:62. Prijateljske utakmice su odigrane u cilju priprema za nastavak Evroregion lige u kojoj nastupa i KK „Lions" uz pokroviteljstvo BH Telecoma kao sponzora ekipe, te prijatelja kluba Pivare Tuzla i Vezionice „Dino".{igallery id="4875" cid="470" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="10"}

Drugi dan vikenda, nedjelja je bila prepuštena najmlađim članovima KK „Lions" te njihovim roditeljima koji su odigrali revijalnu utakmicu sa kadetskom selekcijom. Revijalna utakmica je i više nego ispunila naša očekivanja. Ekipa roditelja, pojačana bivšim reprezentativcem BiH, Agić Murisom, te trenerom Suljanović Samirom i trenerom mini basket selekcije Savić Miranom, je odličnom igrom, fenomenalnim šutevima za tri poena i jakom odbranom savladala kadetsku selekciju KK „Lions".

Kao nastava projekta Novogodišnje zabave, realizirano je takmičenje za naše najmlađe članove kluba, zatim druženje sa Djeda Mrazom i podjela novogodišnjih paketića uz igrice i majice na poklon. Mališani su bili zaista oduševljeni iznenađenjem koje je im je priredio kolektiv Kluba Lions u saradnji sa roditeljima.

Bitno je napomenuti da je košarkaški turnir, kao i novogodišnja zabava za najmlađe članove i revijalna utakmica roditelja i kadeta finansiran u sklopu programa Internacionalnih Sportskih Inicijativa koji je omogućila vlada Sjedinjenih Američkih Država, odnosno Državni Biro za obrazovanje i kulturu i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država putem američkog programa SportsUnited. Program je realizirao Centar za Međukulturalno Obrazovanje i Razvoj, Univerziteta Georgetown iz Washington-a, u saradnji sa bosanskohercegovačkim partnerom, Udruženjem građana „Nešto Više". Ovim putem im se u ime članova košarkaškog kluba „Lions" ali i njihovih roditelja srdačno zahvaljujemo i nadamo se da ćemo i u narednom periodu imati priliku da sarađujemo.

Uprava košarkaškog kluba „Lions" ujedno želi čestitati novogodišnje praznike uz želje da naredna godina bude daleko uspješnija u svim aspektima.