Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK pokrovitelj kvalifikacione košarkaške utakmice BiH – Francuska

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona bit će pokrovitelj domaćinstva kvalifikacione utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske, na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025, potvrđeno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH i Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Utakmica će se igrati 26. februara u velikoj dvorani SKPC “Mejdan”.

Premijer Halilagić je u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime izrazio dobrodošlicu Košarkaškom savezu i reprezentativcima u Tuzlu i Tuzlanski kanton.

“Kao i više puta do sada, svaki puta sa velikim ushićenjem dočekujemo naše reprezentativce, bilo o kojem sportu da se radi. Imajući u vidu da je Tuzla posebno poznata kada je u pitanju podrška i atmosfera na košarkaškim utakmicama, ljubav prema Reprezentaciji, atraktivnost našeg protivnika, te važnost samog duela, domaćinstvo ovog susreta nam čini posebnu privilegiju.

 • Po našoj, sada već ustaljenoj praksi, Vlada Tuzlanskog kantona će podržati Košarkaški savez, kako u finansijskom, tako i u drugim aspektima organizacije ovog meča”, kazao je danas premijer Halilagić.

  Ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić istaknuo je da Vlada Tuzlanskog kantona zadnjih godina pokazuje poseban sluh za razvoj sporta.

  “Uz kontinuirano povećanje sredstava za podršku razvoja sporta, što je planirano i ovogodišnjim budžetom, ove godine, u cilju povećanja transparentnosti postupka dodjele sredstava za podršku sportu, uskoro objavljujemo registar sportskih organizacija na području Kantona, te uvodimo i dvostepenost u odlučivanju pri dodjeli sredstava podrške.

  Sve to pokazuje da s ponosom ulažemo u sport i sportsko – pedagoški  rad sa mladima, ali i da uvodimo više reda u ovu oblast”, kazao je Gazdić.

  Podpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Aid Berbić se ovom prilikom u ime Košarkaškog saveza zahvalio na iskazanoj spremnosti za podršku, dosadašnjim ulaganjima Vlade TK u sport.

  U ime košarkaškog saveza današnjem sastanku prisustvovao je i trener u košarkaškoj reprezentaciji BiH Goran Firić, te generalni sekretar Sportskog saveza TK Jadran Lasetović.

  Reprezentativci su sa okupljanjem u Tuzli počeli jučer, a kvalifikacioni ciklus se otvara susretom u Nikoziji proitiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pred publikom u tuzlanskom Mejdanu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje