Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vedran Bosnić: Naša prednost su dvorana Mejdan i zajedništvo

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u okviru 2. kola grupe H kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2021. godine igra veoma bitnu utakmicu protiv selekcije Grčke.

Tim povodom u Tuzli je danas održana konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor košarkaške reprezentacije Samir Avdić i selektor Vedran Bosnić.

Avdić je istakao da sutra očekuje pun Mejdan i veliku podršku bh. “zmajevima”. Rekao je da je tuzlanska dvorana istinski hram košarke.

– Ovdje smo se toliko puta radovali, a nadam se da ćemo i ovoga puta slaviti pobjedu. U Latviji je sve bitno za reprezentaciju bilo na visokom nivou, a očekujem da će isto tako sve u najboljem redu proći i u Tuzli – istaknuo je Avdić.

  • Selektor Bosnić je rekao da se raduje što će reprezentacija igrati u Tuzli, gdje njega osobno, iz vremena kada je igrao za Sloboda Ditu, vežu najljepše uspomene.

    – Siguran sam da će Tuzlaci prepoznati našu energiju koju donosimo iz Latvije gdje smo pobijedili u teškoj utakmici. Ali, mi sada moramo zaboraviti Latviju, a okrenuti se Grčkoj – rekao je Bosnić.

    Naglasio je da selekcija Grčke ima kvalitetne i iskusne igrače, te da će naš tim morati igrati drukčije nego u Rigi.

    – Naša prednost su Mejdan i zajedništvo. Grke respektujemo, ali idemo na pobjedu. Moramo ih napasti i biti agresivni kako bismo anulirali njihove prednosti – naglasio je selektor.

    Kazao je da ne zna hoće li moći nastupiti Milan Milošević, koji je u Rigi igrao povrijeđen.

    – Vidjet ćemo danas hoće li moći igrati, dok svi ostali momci dosta dobro reaguju na bolove, uglavnom su dobro i dat će maksimum na parketu da ostvarimo pobjedu – zaključio je Bosnić.

    Naša selekcija imat će večeras posljednji trening u 18 sati, popodne će trenirati i Grci, dok je utakmica na rasporedu sutra od 20 sati. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje