Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski košarkaši jurišaju na novu pobjedu protiv Mladosti

Preuzmite sliku

Košarkaši tuzlanske Slobode, lidera na tabeli prvenstva Bosne i Hercegovine, u subotu u Mejdanu sa početkom u 19.00 sati u okviru 22. kola dočekuju Mladost iz Mrkonjić Grada.

Tim povodom u tuzlanskom klubu je održana pres-konferencija na kojoj su govorili Adnan Žunić, trener u stručnom štabu, i prvotimac Ibrahim Durmo.

– Pred nama je utakmica sa ekipom Mladosti. To je ekipa sastavljena od kvalitetnih pojedinaca. Po meni sigurno su ekipa koja mogla više da se pita u ovoj ligi. Odradili smo sedam dana dobrih treninga i svi igrači su u pogonu. Sigurno ćemo dati maksimum i potruditi se da ostvarimo još jedno pobjedu. Da ispunimo naš cilj i zadržimo prvo mjesto na tabeli – istakao je Žunić.

Durmo je imao povredu ruke i nije igrao u prošlom kolu u Posušju.

– Nema opuštanja. Mi znamo naš cilj, a to je da budemo prvi do Lige 6. U svaku utakmicu ulazimo makismalno motivirani i fokusirani i idemo na pobjedu. Nas drži sjajna hemija i energija, to je glavni razlog zašto igramo ovako dobro. Imao sam malu povredu šake, oporavio sam se i i igrat ću sutra protiv Mladosti – istakao je Durmo.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 19 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje