Treća utakmica finala A1 lige: OKK "Spars"  - OKK "Sloboda" 78-67
Foto: Tuzlanski.ba

U trećoj utakmici finala A1 lige: OKK "Spars" Sarajevo savladao je OKK "Slobodu" rezultatom 78:67

spars-sloboda1z

Nakon tijesne nedjeljne pobjede u Mejdanu kojom se ukupni rezultat play-off finala A1 lige, izjednačio na 1:1, danas je na rasporedu bila i treća utakmica između OKK "Spars" Sarajevo - OKK "Sloboda" Tuzla

U prepunoj dvorani u Vogošći od čega je bilo i skoro 200 simpatizera iz Tuzle, mladi sastav "Sparsa" puno je sigurnije ušao u sami susret te već u prvoj četvrtini ostvario veliku prednost rezultatom 25:12, što je bio i najlošiji početak izabranika Adnana Hodžića od svih međusobnih susreta koje su do sada igrali.  Ipak u drugoj četvrtini Tuzlaci su smogli snage te ublažili veliko vodstvo domaćina, na odmor se otišlo kod rezultata 40-33 za domaći tim.

spars-degen

U nastavku susreta razigrani domaćin ulazi u seriju koševa i vezanih pogodaka za tri poena, a prednost se iz minuta u minut povećava, kraj treće četvrtine okončan je rezultatom 61:49. U posljednjoj četvrtini Sparsi nastavljaju povećavati svoju prednost. Četiri minute prije kraja susreta OKK "Sloboda" serijom od 7:0, uspjevaju smanjiti razliku domaćina na +13 koševa zaostatka. Domaćin je cijelim tokom susreta održavao stečenu prednost, tako da pobjeda do samo kraja utakmice nije došla u pitanje. Konačan rezultat:  OKK "Spars" Sarajevo - OKK "Sloboda"  78-67 (Tuzlanski.ba / Foto: Arhiva)