Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak i neočekivan poraz košarkašica BiH na otvaranju Svjetskog prvenstva

Preuzmite sliku

Košarkašice BiH u okviru grupe A otvorile su Mundobasket u Australiji. Debitantski nastup na SP-u okončan je neočekivano ubjedljivim porazom od Portorika rezultatom 82:58.

Izabranice Gorana Loje loše su otvorile susret, nekoliko promašaja u napadu i nedostatk čvrste odbrane rezultirali su brzim vodstvom Portorikanki koje su u napadu pokazali zavidan nivo preciznosti pa je prva četvrtina okončana rezultatom 31:16.

  • Pet brzih poena Bosne i Hercegovine na otvaranju druge četvrtine bili su udovoljni da se zaostatak smanji na +10. Ipak košarkašice Portorika nakon minute odmora vraćaju konce igre, prave seriju od pet poena i ponovo bježe na 14 poena prednosti. Do kraja četvrtine nastavljaju sa efikasnom igrom i na prvo poluvrijeme odlaze sa vodstvom 53:36.

  • U nastavku susreta brzo je postalo jasno da se visoko stečena prednost neće moći sustići do kraja susreta.

    Na krilima raspoloženih Guirantes, Hollingshed i Quinones Portoriko je povećavao prednost dok je selektor Goran Lojo odlučio posljednji period na klupi ostaviti vidno premorenu Jonquel Jones.

    Susret je okončan sa 24 poena razlike (82:58) a Portorikanke su zabilježile zasluženu pobjedu na otvaranju Mundobasketa.

    Već sutra bh. košarkašice će odigrati susret drugog kola protiv Kine. (Tuzlanski.ba)

    Standings provided by SofaScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,