Foto: Tuzlanski.ba

Drugu kvalifikacionu utakmicu za Eurobasket u Španiji 2015. godine, naši najbolji košarkaši nakon dugo vremena ponovo će igrati u Mejdanu, ovaj put protiv selekcije Islanda.

U prvom kolu kvalifikacija, reprezentacija Islanda iznenadila je Veliku Britaniju, te ih savladala rezultatom 83:70 i na taj način pokazali da se radi o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji, protiv koje ne smije biti opuštanja, upravo o tome na jutros održanoj press konferenciji govorili su kapiten našeg tima Mirza Teletović i Andrija Stipanović.

mirza-andrija334Kako su rekli pred okupljenim novinarima, obojica očekuju fantastičnu atmosferu u prepunom Mejdanu, uz napomenu da ni u jednom momentu ne smije biti opuštanja obzirom da košarkaši Islanda sa svojom niskom postavom igraju atipičnu košarku, koja zna iznenaditi i bolje protivnike od njih, što su pokazali u izravnom okršaju protiv Velike Britanije.

harun-mahmutovic-konzum33I prije pobjede nad Velikom Britanijom, za ulaznice drugog kola, vladalo je ogromno intresovanje. Utakmica BiH – Island igra se za dva dana, a na prodajnim mjestima CD SHOP MIDO i Sejo & Vily u centru Tuzle, ulaznica je nestalo. Direktan prijenos utakmice u 20:00 sati biće emitovan i na BHT-u.

repka-konzum33Prije zvanične press konferencije i prije obraćanja reprezentativaca upriličeno je i potpisivanje ugovora o sponzorstvu između KS BiH i Konzuma. (Tuzlanski.ba)