Svi u Mejdan: OKK Sloboda sutra igra svoju prvu utakmicu Lige 12
Foto: Tuzlanski.ba

Debi u dresu Slobode za tri nova igrača

press-okk-2013Omladisnki košarkaški klub Sloboda sutra u velikoj dvorani tuzlanskog Mejdana od 19 sati igra svoju prvu utakmicu Lige 12. Protivnik košarkašima Slobode je ekipa Radnika iz Bijeljine koja je u prošloj sezoni takmičenje završila na četvrtom mjestu i tako izborila plasman u završnicu prvenstva.

Tim povodom danas je u prostorijama kluba upriličena press konferencija na kojoj su se novinarima obratili predsjednik Skupštine kluba Aid Berbić, trener Damir Mulaomerović i košarkaš Nermin Hujdurović.

Ulaznice za utakmicu sa Radnikom iz Bijeljine neće se naplaćivati dok će se za ostale susrete Lige-12 na domaćem parketu cijena karte iznostiti 2 KM a za djecu ulaz je besplatan. Takođe u prodaji će biti i sezonske iskaznice koju će ljubitelji košarke u gradu soli moći izvaditi po cijeni od 20 KM.

Ovo će biti prva službena utakmica za trenera Damira Mulaomerovića, evropsku košarkašku legendu, koji je klub preuzeo nakon završetka prošle sezone. Pored Mulaomerovića, priliku da za Slobodu debituju u služenoj utakmici će imati Cook, Hadžifejzović i Omerbašić.

U dresu Slobode ipak neće biti Asima Pašćanovića koji je najavljen kao veliko pojačanje, razlog tome je povreda koljena od koje se popularni Pars nije oporavio.

Sigurno je da Tuzla, Mejdan, ljubitelji košarke u ovom gradu zaslužuju da imaju stabilnog prvoligaša jer oni dobro znaju šta je košarka. Cilj de se oživi košarka u gradu soli i da Mejdan ponovo postane hram košarke u BiH kakav je to nekad bio" istakao je predsjednik Skupštine OKK Sloboda Aid Berbić"

Damir Mulaomerović bio je oprezan prilikom davanja izjava, vjeruje u svoju ekipu od koje zahtjeva da na svakoj utakmici ostave srce na parketu.

Svi parovi I kola Lige 12: Sloboda – Radnik; Lasta – Spars; Bosna - Mladost; Zrinjski – Varda; Posušje - Swisslion; Građanski – Kakanj.