Četvrtak, 9. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sudac ukrao parfem u Beogradu. Tvrdi kako ne zna ništa, Euroliga mu sprema kaznu

Preuzmite sliku

Prema pisanju srpskih medija, Boltauzer je uhvaćen na djelu i zadržan je na aerodromu, gdje je policiji priznao šta je učinio. Poriče da ima ikakva saznanja o događajima, Euroliga je već pokrenula disciplinski postupak

Slovenski košarkaški sudac, Matej Boltauzer, postao je glavna tema nakon što su se u javnosti pojavili snimci kako krade u jednom dućanu na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Snimak je nastao u decembru prošle godine. Prikazuje suca Boltauzera kako krade parfem Tom Ford kojem je cijena oko 220 eura. Slovenac je na djelu uhvaćen dok se vraćao s euroligaške utakmice između Monaca i Partizana u glavnom gradu Srbije.

Na snimku je Boltauzer koji koferom prolazi kroz parfimeriju i razgledava parfeme. Odmah upada u oči koliko se osvrće oko sebe. Kada je muškarac koji je bio blizu njega otišao, Slovenac se nekoliko puta osvrnuo prema kameri kojoj je bio okrenut leđima. Ipak, uspjela je uhvatiti trenutak kada parfem stavlja u džep.

O cijelom incidentu pokušali su doći do komentara samog suca. Navode kako je nakon krađe parfema privremeno zadržan na aerodromu. Dodaju kako je policiji priznao šta je učinio, a zatim je pušten. Kada ga je srpski medij pokušao kontaktirati zanijekao je ikakva saznanja o incidentu.

“Ne znam ništa o tome. Ispričavam se, ne mogu razgovarati”, rekao je za Republiku.

Nakon što je snimak izašao u javnost Euroliga je pokrenula postupak protiv slovenskog suca. Izgledno je da kazna koju će dobiti neće biti blaga. Ovakvi postupci izazvali su reakcije i kod igrača.

“Čovjek krade godinama! Euroliga ima veliki broj sjajnih sudaca, ali ovaj tip je daleko najgori, a nije teško shvatiti zašto”, napisao je na X-u Matt Janning.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje