Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spartak nakon produžetka savladao Slobodu u Prijedoru

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode u okviru osmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine gostovali su ekipi Spartaka iz Prijedora.

Publika u dvorani “Mladost” imala je priliku svjedočiti infarktnoj završnici utakmice koja je otišla u produžetak po čijem završetku je, na opšte zadovoljstvo domaćih navijača, ekipa Spartaka ostvarila pobjedu. Čak 200 postignutih poena vidjeli smo na susretu u Prijedoru, a iako su uoči meča crveno-crni bili blagi favoriti na papiru, istu ulogu nisu uspjeli opravdati nakon 45 odigranih minuta.

Na samom početku susreta ništa nije dalo naslutiti da ćemo gledati napet finiš između ova dva rivala budući da su gosti furiozno otvorili susret sa čak četiri pogođene trojke iz isto toliko pokušaja. Sa 29 poena u prvih 10 minuta gosti su ostvarili značajnu prednost od devet poena razlike uoči druge dionice igre. Domaći su, prije svega defanizivno, uspjeli bolje odgovoriti u narednom periodu igre, te uz nešto sporiji ritam Slobode smanjuju zaostatak pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću gostiju od sedam poena i rezultatom 42:49.

Treća četvrtina susreta protekla je u znaku igrača Spartaka koji su iskoristili neobjašnjiv pad u igri gostujućeg tima kako bi potpuno okrenuli utakmicu u svoju korist. Domaći su, uoči posljednjih deset minuta igre, preuzeli vodstvo, ali i kontrolu nad utakmicom jer su oni diktirali tempo igre na terenu. Posljednja četvrtina bila je neizvjesna do samog kraja kada su bacanja Gutića, a zatim i Stankovića, susret odvela u produžetak. Domaći tim je bolje otvorio dodatnih pet minuta igre i na kraju zasluženo slavio rezultatom 102:98 (20:29; 22:20; 23:14; 24:26; 13:9).

Najkorisniji igrač na susretu u Prijedoru, kada je riječ o ekipi Slobode, bio je Ismet Sejfić sa double-double učinkom od 26 poena i 17 skokova, a pratili su ga Asim Gutić i Devine Eke sa po 18 postignutih poena. Dvocifreni su još bili Darrion Strong i Đorđe Lelić sa 13, odnosno 12 ubačenih poena u porazu svoje ekipe. Tim Prijedor Spartaka do nove pobjede odveo je raspoloženi tandem koji su činili Nemanja Stanković i Bojan Lulić. Oba navedena igrača postigla su 21 poen na večerašnjem susretu.

Tuzlanski tim ubilježio je svoj treći ovosezonski poraz i sada su na omjeru od pet pobjeda i tri poraza nakon osam odigranih utakmica, dok su košarkaši Prijedora večeras dodali treću pobjedu ny pet pretrpljenih poraza svom omjeru u debitantskoj sezoni.

Crveno-crni idućeg vikenda na parketu Mejdana dočekuju ekipu Borca iz Banja Luke, jednog od predstavnika Bosne i Hercegovine u ABA 2 ligi, koji je treutno na omjeru od tri pobjede i četiri poraza uz utakmicu manje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje