Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u okviru osmog kola Prvenstva BiH gostuje ekipi Spartaka u Prijedoru

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode ovog vikenda putuju u Prijedor gdje će, u okviru osmog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, odmjeriti snage sa domaćom ekipom Prijedor Spartaka.

Crveno-crni u goste idu u dobrom raspoloženju budući da su prekinuli negativan niz od dva vezana poraza na gostovanjima u Sarajevu i Mrkonjić Gradu pobjedom u prethodnom ligaškom kolu. U neizvjesnom susretu uspjeli su savladati ekipu Leotara iz Trebinja nakon produžetaka, te su tako upisali svoju petu ovosezonsku pobjedu.

Tuzlaci su trenutno treći tim na ligaškoj tabeli uz omjer od pet pobjeda i dva poraza, a pobjeda nad Leotarom u Mejdanu mogla bi biti odlična uvertira za gostujući susret u Prijedoru gdje će crveno-crni tražiti novi trijumf i time pokušati ostvariti još jedan pozitivan niz nakon što su sezonu otvorili sa četiri vezane pobjede. Ekipa Prijedora debitant je u Premijer ligi i nalazi se na devetom mjestu tablice sa omjerom od dvije pobjede i pet poraza, a oba trijumfa zabilježili su na domaćem parketu protiv ekipa Slavije i Orlovika.

Tim iz Prijedora izuzetno je neugodan protivnik kada igra na svom parketu, a dokaz tome je svega jedan tijesan poraz nakon produžetka od ekipe Proma na otvaranju sezone u dvorani “Mladost”. Subotnji susret između ekipa iz Prijedora i Tuzle najavili su trener Slobode Dragoljub Vidačić i prvotimac Emir Krajinić. “Iskoristili smo proteklih nekoliko dana za potpuni oporavak i kompletiranje tima. Nekoliko posljednjih treninga detaljnije se upoznajemo sa ekipom Prijedora i naša želja je da igramo strpljivo, te da se držimo dogovorenog bez obzira na čvrstu odbranu i pritisak protivnika. Cilj je jasan, imamo visoke ambicije u ovoj sezoni, a za to je potrebno pobjeđivati u gostima”, rekao je Vidačić.

Centar Slobode složio se sa tvrdnjama trenera i otkrio kakva su očekivanja igrača uoči gostovanja u subotu:

“U ekipi vlada odlična atmosfera još od početka sezone. Nakon dva neugodna poraza, pobjeda u Mejdanu nam je mnogo značila za samopouzdanje. Pokušat ćemo iskoristiti pozitivnu energiju da se vratimo na pobjedničke staze već utakmicom u Prijedoru gdje idemo apsolutno fokusirani. Pripremamo se kvalitetno kako bi bili spremni odgovoriti na igru protivnika u svakom trenutku, dati ćemo sve od sebe i, naravno, nadamo se najboljem rezultatu”, izjavio je mladi Krajinić.

Utakmica između Prijedor Spartaka i Slobode na rasporedu je u subotu, 25.11.2023. godine, sa početkom od 18 sati u sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru. Sudijsku trojku na ovom susretu predvodi Hrvoje Ćavar, dok će uz njega pravdu na parketu dijeliti Luka Brekalo i Filip Lovrić.

Utakmicu uživo moći ćete pratiti direktno putem Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka susreta u Prijedoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,