Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda u drugom kolu Prvenstva BiH dočekuje ekipu Slavije u Mejdanu

Preuzmite sliku

Nakon sjajne igre koja je dovela do ubjedljive pobjede na otvaranju sezone u Širokom, košarkaši Slobode ovog vikenda, u okviru drugog kola Prvenstva BiH, ugostit će ekipu Slavije 1996 iz Istočnog Sarajeva.

Sloboda je na startu ligaškog maratona ostvarila gostujuću pobjedu na jednom od najtežih gostovanja, a igrače trenera Vidačića sada očekuje ogled na domaćem parketu kojeg svi sa nestrpljenjem priželjkuju.

Slavija u Tuzlu stiže nakon visokog poraza u prvom kolu od sarajevske Bosne na domaćem terenu, ali stručni štab tuzlanskog tima ne pridaje preveliku važnost tom susretu te smatraju kako na drugoj strani imaju itekako kvalitetnog protivnika.

Na press konferenciji povodom prvog domaćeg susreta na parketu Mejdana medijima se obratio šef stručnog štaba Dragoljub Vidačić kojem će ovo biti debi pred tuzlanskom publikom kada je riječ o službenim utakmicama: “Naravno da je lijepo startati sezonu na ovakav način, pobjeda u Širokom od velike je važnosti za nastavak takmičenja, ali mi smo odmah po završetku tog susreta glavama bili usmjereni na nedjeljni duel. Imamo sitnih povreda u rosteru, bilo ih je i tokom sedmice, a to je normalno u svakoj ekipi i nešto s čime moramo da živimo”, rekao je Vidačić pa nastavio:

“Kada je riječ o našem protivniku u drugom kolu, mislim da njihova predstava iz prvog kola nije mjerilo niti pravo stanje stvari i ne trebamo puno razmišljati o tome. Sada je pred nama prvi susret na domaćem parketu i normalno je da u određenim trenucima igrači osjećaju veći pritisak kada igraju pred svojom publikom za razliku od nekih gostovanja na koja idu potpuno rasterećeni. Ovim putem bih pozvao publiku da dođu u Mejdan i pruže podršku, posebice našim mladim igračima koji su odradili dobar posao na gostovanju u prošlom kolu i pokazali karakter. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo novu pobjedu”, zaključio je trener Slobode.

Nedjeljnu utakmicu između Slobode i Slavije najavio je i najbolji igrač utakmice na Pecari iz prethodnog kola, centar ekipe Ismet Sejfić:

“Odmah na otvaranju sezone dobili smo izuzetno jakog protivnika što je, ispostavit će se, bilo odlično za nas. U Širokom smo igrali timski i pratili trenerovu viziju, a siguran sam da ćemo tim putem nastaviti i u nedjelju u Mejdanu. Iskreno se radujem prvoj domaćoj utakmici jer znam koliko su navijači važan segment Slobodine igre i jedva čekam da zaigramo u našoj kući. Slaviju respektujemo kao protivnika i pripremamo se jednako kao što smo to radili i za prethodnu utakmicu”, izjavio je Sejfić.

Utakmica između Slobode i Slavije na rasporedu je u nedjelju, 15.10.2023. godine sa početkom od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan.

Sudijsku trojku na susretu u Tuzli čine Tomislav Stapić, Vladimir Marić i Asmir Kajan. Ulaznicu za susret drugog kola Prvenstva BiH po cijeni od 3 KM možete kupiti u Caffe bar “Kinđe” u Tržnom centru Sjenjak, Coffe “Zone” na Pazaru ili po dolasku u Mejdan uoči početka utakmice.

Susret uživo možete pratiti i putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka susreta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,