Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skandal u SAD-u: Policajci dijelili slike Kobejevih posmrtnih ostataka i smijali se

Preuzmite sliku

Vanessa Bryant, supruga jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobeja, ne prestaje da plače ni dvije godine kasnije.

Advokat koji zastupa Vanessu saopštio je na sudu u Los Angelesu da su policajci pod nadležnosti šerifa u LA i vatrogasci otišli na mjesto nesreće januara 2020. godine, a onda to slikali.

Ipak, nije to urađeno zbog dokumentovanja i analize zbog čega je pao helikopter u kome je bio Kobe Bryant, njegova kćerka i još sedmoro drugih, već su to uradili “da bi se smijali“ i da bi “tračarili“.

Lewis Lee, advokat udovice Bryant, iznio je odbranu na sudu koja govori o uzurpiranju privatnosti jer su navodno zamjenik šerifa i kapetan vatrogasaca fotografisali mjesto nesreće, a to nije imalo zvaničnu upotrebu u institucijama koje predstavljaju.

“Oni su dijelili fotografije dok su igrali video igrice. Dijelili su to sa ljudima koji nisu imali nijedan razlog da te slike dobiju”, naveo je Lee.

Advokat države navodi da je apsolutno neophodno fotografisati mjesto nesreće, pogotovo oni koji se prvo pojave na tom mjestu, kako bi mogli da se spase životi u tom haosu. Sve se desilo na padini brda Kalabas zapadno od Los Angelesa, kada su Kobe i kćerka Gina zajedno sa još nekoliko ljudi krenuli na trening.

Vanessa Bryant je gotovo neprekidno plakala, a i tokom pauza je brisala suze iz očiju, prenosi “Marca”.

Kako je Lee naveo nisu saznali od države da kruže fotografije, već od novina “Los Angeles Times”. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,