Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajno otvaranje Lige 6: Košarkaši Slobode u derbiju savladali Bosnu

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode sjajno su otvorili ovosezonsku ligu za prvaka Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Nakon domaće pobjede nad prvoplasiranom ekipom regularnog dijela Širokog Brijega, crveno-crni su večeras u Mejdanu u drugom kolu odigrali novi derbi u drugoj fazi takmičenja i sasvim zasluženo savladali sarajevsku Bosnu rezultatom 88:79.

Košarkaši Slobode predvođeni trenerom Adnanom Žunićem sjajno su otvorili susret pa su prvu četvrtinu okončali rezultatom 28:16. U drugom periodu gostujući košarkaši igraju znatno bolje al nedovoljno da se u potpunosti anulira prednost domaćih košarkaša. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 44:35.

Treća četvrtina bila je prilično izjednačena, igralo se koš za koš, pa se u posljednju dionicu ušlo sa minimalnom prednošću Slobode.

U posljednjom četvrtini košarkaši Slobode propustili su poentirati u nekoliko napada što su gosti sigurno koristili te poenima u potpunosti smanjili razliku. Košarkaši Bosne do prvog izjenačenja dolaze pet minuta pred kraj susreta, kada je Pašalić šutem za tri poena poravnao rezultat na 69:69.

Sa tri poena Zubca Bosna je po prvi put povela rezultatom 71:72 a odmah nakon toga Lelića sa tri poena vraća vodstvo Slobode 74:72.

Ma kraju su košarkaši Slobode slavili zasluženu pobjedu rezultatom 88:79.

Najesikasniji u redovima Slobode ponovo je bio Bojić sa 20 postignutih poena, Eke 18, Brewton je postigao 13, Sejfić 11.

U redovima Bosne bolji od ostalih bili su Pašalić (14), Hadžifejzović (13), Caruthers (12). (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,