Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Red Bull King of the Rock: Završene kvalifikacije u Tuzli (FOTO)

basket-red-bull
Preuzmite sliku

Nakon Banje Luke i Mostara, Red Bull King of the Rock stigao je i do Tuzle: Jučer je (22.08), na košarkaškom terenu Stupine u Tuzli održan je i treći kvalifikacijski turnir.

\"basket-red-bull\"Na augustovskoj vrelini, tridesetak takmičara se borilo za laskavi status najboljeg street košarkaša Tuzle, ali i za mjesto među prvih osam što garantuje učešće u državnom finalu, koje će se održati 26. augusta u Sarajevu na stadionu Metalac.

Poslije mnogo, mnogo dobre košarke i atraktivnih poteza, u finalu su se susreli Mirza Cipurković i Rusmir Grošić. Kako su obojica već obezbjedila mjesto u državnom finalu, njihov duel je kao poklon publici protekao u vrhunskim egzibicijama. Na kraju je kao pobjednik izašao Mirza Cipurković, 28-godišnji veteran, inače vlasnik borilačkog kluba Spartak iz Tuzle, a drugoplasirani Rusmir Grošić –aktivni košarkaš tuzlanske Slobode – direktno je sa turnira požurio na trening u klubu!

\"red-bull-basket\"

Pobjednik je osvojio i ček na 500 KM, kao podsticaj u pripremama za državno finale. Kvalifikacije se nastavljaju već za dva dana turnirom u Sarajevu, a 26. augusta na sarajevskom Metalcu slijedi i veliko BiH finale, kada ćemo konačno saznati ko će putovati u San francisco i u Alcatrazu predstavljati BiH na svjetskom finalu Red Bull King of the Rock.

\"red-bull-baskett\"

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: