Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razija Mujanović: U BiH za mene nije bilo sluha

Preuzmite sliku

Proslavljena bosanskohercegovačka košarkašica Razija Mujanović zvanično je primljena u FIBA-inu Kuću slavnih. Ona je uz brojna evropska i svjetska košarkaška imena ušla u historiju sporta.

Jučer je održala emotivan govor, a drugog dana oktobra za N1 je izjavila da je sretna što je dobila ovoliko priznanje.

“Ovako je zaokružena moja karijera, sa našim i inostranim klubovima, sa reprezentacijom bivše Jugoslavije i BiH. Na osnovu svega toga sam dobila ovo priznanje”, kazala je.

“To je zasluga svih mojih saigračica i trenera, od kojih bi izdvojila Mihajla Vukovića”, dodala je.

Novinare na dodjeli nagrada interesovalo je da li je Razija Mujanović involvirana u bh. košarku, kakvo je sada stanje i ima li napretka.

Iznenađeni su bili kada su dobili negativan odgovor.

“Iznenađeni su da nema mjesta za mene u košarci u mojoj zemlji”, izjavila je za N1. Moj odgovor je da sam se željela vratiti u BiH, da dam svoj doprinos. Nije bilo sluha za mene, i nema mjesta za mene u bh. košarci”, kazala je.

Mujanović se danas vraća u Sarajevo, a o planovima za dalje je kazala:

“Trenutno sam još pod utiskom titule, vidjet ću. Polako, da se sve smiri i slegne, pa ćemo onda praviti planove”, izjavila je Mujanović za N1.

Razija Mujanović prva je košarkašica sa ovih prostora koja je primljena u FIBA-inu Kuću slavnih. Sa reprezentacijom bivše Jugoslavije bila je evropski, svjetski i olimpijski viceprvak.

Reprezentaciju BiH predvodila je u prvom nastupu na Evropksom prvenstvu 1997. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,