Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Promjene urodile plodom: Preporođena OKK Sloboda deklasirala Mladost

Preuzmite sliku

Lošiji rezultati od očekivanih u ovoj sezoni razlog su raskida ugovora OKK Slobode sa kapitenom Čerkezovićem, Gegićem i Pressleyem, doveden je 22-godišnji Martaveous McKnight koji je večeras debitovao protiv Mladosti u pobjedi rezultatom 98:66.

Košarkaši Mladosti u prvoj četvrtini su imali blagu prednost i nakon 10 minuta vodili rezultatom 16:14. Ipak izabranici Damira Mulaomerovića igraju puno bolje u nastavku i na odmor odlaze vodstvom 44:29.

Tokom drugog poluvremena košarkaši Slobode održavali su sigurnu i dvocifrenu prednost koju su postepeno povećavali do konačnih 98:66.

Utakmicu je obilježila dosta bolja igra u odbrani domaćih košarkaša, brzi i efikasni napadi kao i nekoliko izuzetno atraktivnih poteza koje je publika znala nagraditi.

Prava provjera slijedi 2. januara kada će košarkaši Slobode u Mejdanu dočekati ekipu Sutjeske u okviru 14. Kola Aba 2 lige.

U redovima Slobode najefikasniji bio je Rikić sa 25 poena, Gregg 16 i Čampara 13 poena. Kod Mladosti Muflizović 14 i Aleksić 11 poena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,