Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prihodi od finalne utakmice uplaćeni na račun porodice Muminović

Preuzmite sliku

Tuzlanski klubovi su zajednički pristupili organizaciji utakmice i složili se da ista ima puno veći cilj od samog prolaska u nastavak takmičenja te da je rezultat u drugom planu.

Finalna utakmica kupa RKS Tuzla između Slobode i Studenta, koja je odigrana sinoć u Mejdanu, imala je osim takmičarskog i humanitarni karakter jer su novčana sredstva prikupljena prodajom ulaznica uručena porodici Muminović za potrebe liječenja Senada Muminovića, legendarnog košarkaša Slobode i bivšeg reprezentativca BiH, koji se posljednjih mjeseci bori s opakom bolešću.

Tuzlanski klubovi su zajednički pristupili organizaciji utakmice i složili se da ista ima puno veći cilj od samog prolaska u nastavak takmičenja te da je rezultat u drugom planu.

Inicijativu su prepoznali i građani Tuzle koji su napunili malu dvoranu sportskog centra Mejdan i na taj način učestvovali u humanitarnoj akciji kupovinom ulaznice za finalni susret. Po završetku susreta, čelnici klubova su konstatovali ukupna sredstva koja su skupljena od prodaje ulaznica i u kutijama za uplatu donacija.

Ukupno sakupljeno: 11.111,30 KM
Od prodaje ulaznica: 9.945, odnosno 1989 karata po cijeni od 5 KM
U kutijama za uplatu donacija: 1.166,30 KM

Sakupljena sredstva su od strane predstavnika klubova učesnika humanitarnog susreta uplaćena već danas na račun porodice Muminović. Svim prisutnima koji su kupovinom ulaznica ili donacijom novčanih priloga učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji želimo se zahvaliti na odzivu te ovim putem poželjeti brz oporavak našem Senetu kojem je Tuzla sinoć pokazala da nije sam u ovoj borbi. Prije početka utakmice Mejdanom se prolomio gromoglasan aplauz kao podrška Senadu Muminoviću.

OKK Sloboda & UKK Student

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje