Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjednički niz: Košarkaši Slobode slavili u zaostalom susretu devetog kola protiv Mladosti

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode večeras su u Mrkonjić Gradu odigrali zaostali susret 9. kola Lige Bosne i Hercegovine za košarkaše gdje su upisali novu pobjedu rezultatom 84:73.

Košarkaši Slobode bolje su otvorili susret i uz raspoloženog Durmu i društvo prvi period riješili u svoju korist rezultatom 14:22.

Domaći su u nastavku bolje zaigrali te su serijom 8:0 uspjeli anulirati prednost Slobode te preokrenuti rezultat na 28:27. Ipak crveno-crni konsolduju redove pa na odmor ipak odlaze sa vodstvom 39:41.

U nastavku igru Mladosti su obiljelježile brojne greške uz veći broj promašenih slobodnih bacanja. U posljednji period Sloboda ulazi sa vodstvom 63:51.

U posljednjem periodu Lelić i Delalić su se ponajviše pobrinuli da se stečena prednost zadrži do kraja i da se ubilježi nova vrijedna pobjeda.

Najefikasniji u redovima Slobode bili su Durmo sa 24 poena (10 skokova), Delalić 19, Lelić 13, Albijanić i Alikadić 11. Kod Mladosti bolji od ostalih bili su Milošević 15, Kapetanović 14, Marković i Ledl sa po 13 postignutih poena.

Tuzlanski tim se novom pobjedom usidrio na vrhu ligaške tablice sa omjerom od devet pobjeda i tri poraza, ali sa utakmicom manje u odnosu na lidere Široki i Borac. Nova pobjeda u Prvenstvu BiH odlična je uvertira za subotnji susret 15. kola gdje će u Mejdanu ekipa Slobode dočekati direktnog konkurenta za Ligu 6 ove sezone, ekipu Leotara iz Trebinja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje