Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Petrović na PRESS-u: Latvija je iskoristila naše slabosti (VIDEO)

teletovic6
Preuzmite sliku

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aco Petrović govorio je na press konferenciji o uzrocima poraza naše selekcije protiv Latvije

teletovic6

Prema Petroviću glavni uzrok poraza je loša igra u odbrani, posebno loše branjenje pick ‘n’ roll igre.

“Na kraju utakmice svi možemo zaključiti zašto je Latvija dobila utakmicu. Igrali su sa mnogo energije. Mi smo igrali dosta lošu odbranu na pick ‘n’ rollu gdje su oni postizali dosta laganih poena. Uzimali smo nekoliko prebrzih šuteva i puštali smo ih da lagano završavaju akcije”, istakao je Petrović.

Imali smo nekoliko prilika u nastavku da se vratimo u utakmicu, ali smo potrošili dosta energije. Nismo igrali hladne glave i to nas je večeras koštalo. Latvija je zasluženo pobijedila, čestitam ih. Moramo analizirati našu igru. Stipanović je kontorilisao našu pick ‘n’ roll igru, ali nažalost on neće biti tu u naredne 2-3 utakmice. To je igrač koji perfektno igra odbranu pika. Nedostajao nam je važan dio tima, a danas je Latvija iskoristila taj segment igre“, rekao je Petrović. (Sportsport)

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Đedović sa 19, Teletović sa 18 i Kikaković sa 16 poena, dok su Latviju predvodili Freimanis sa 24, Kuksiks sa 13 i Janicenoks sa 12 poena. Košarkaši BiH u drugom kolu u četvrtak (17.45) igraju protiv Srbije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: