Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Partizan doživotno zabranio navijaču dolazak na utakmice, traže mu i 5.000 eura

Preuzmite sliku

Košarkaški klub Partizan saopćio je da je jednom navijaču doživotno zabranio ulazak u dvoranu zbog incidenta na euroligaškom meču protiv Baskonije, a beogradski klub će tražiti i 5.000 eura odštete od navijača.

Navijač inicijala S.G. pljunuo je sudiju u završnici meča, a Partizan je zbog toga kažnjen sa 5.000 eura od Eurolige.

Nakon svega, Beograđani su se odlučili za zanimljiv i rijetko viđen potez na ovim prostorima. Otkrili su o kome se radi i na društvenim mrežama objavili su njegovu fotografiju uz zabranu ulaska doživotno na mečeve Partizana.

“KK Partizan je pokrenuo proceduru pokretanja tužbe protiv lica S.G. koje je na utakmici Partizan Mozzart Bet – Baskonia pljunulo sudiju, što se u priloženom snimku vidi.Lice S.G. je od strane policije legitimisano i njemu je od sada doživotno zabranjen ulazak u halu gdje god da Partizan Mozzart Bet igra kao domaćin.

Kao što se na snimku vidi, S.G. je ničim izazvan, pri ubjedljivom vodstvu Partizana i bez ikakve sumnje u bilo koju odluku arbitara učinio ovo djelo.

Klub će od počinioca sudskim putem potraživati naknadu štete za izrečenu kaznu Eurolige u iznosu od 5.000 eura, uvećanu za dodatne troškove”, navedeno je u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,