OKK Sloboda ima šansu za plasman u Play off (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

OKK Sloboda večeras od 19:30 sati igra utakmicu 20. Kola Lige – 12 za košarkaše BiH.

okk-pres-kakanj

Protivnik košarkaša Slobode je ekipa Kaknja koja se trenutno nalazi na 10. poziciji koja i bori se za opstanak, dok u redovima crveno-crnih vlada optimizam pred ovaj susret.

Trener Damir Mulaomerović u ovom meču neće moći račnati na usluge Rusmira Grošića zbog povrede. Iako Kakanj ima nezgodnu ekipu, trener Mulaomerović vjeruje da uz podršku sa tribina Sloboda može do treće uzastopne pobjede.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, a Sloboda ima teoretske šanse da na kraju završi među prve dvije ekipe i samim tim izbori plasman u Play-off.

Utakmica OKK Sloboda – Kakanj igra se u Velikoj dvorani Mejdan sa početkom u 19:30 sati, cijena ulaznice je 2 KM.

Bijeljina će biti domaćin susretu između Radnika koji se bori za opstanak i višegradske Varde koja se bori za Ligu 4. Hercegovački derbi se igra u Čapljini gdje će domaća ekipa odmjeriti snage sa Leotarom iz Trebinja. Spars će u Sarajevu odigrati utakmicu sa ekipom Građanskog iz Bijeljine. Osmoplasirani Zrinjski će u nedjelju u Mostaru dočekati lidera tabele ekipu Mladosti, domaćini trebaju pobjedu za bijeg iz zone ispadanja a gosti za potvrdu učešća u Ligi 4. U posljednjoj utakmici XX kola Posušje, koje ima minimalne šanse za ostanak u ligi, će dočekati sarajevsku Bosnu kojoj je potrebna pobjeda za bijeg u sredinu tabele. Duel ova dva tima je zakazan sa nedjelju u 19:00h. (Tuzlanski.ba)