Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić odličan na otvaranju sezone, Nikola Jokić s “triple double“ učinkom

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić noćas je imao odličan zvanični debi za svoju novu ekipu Phoenix Sunse, koji su u gostima savladali Golden State Warriorse sa 108:104.

Nurkić je u pobjedi Sunsa za nešto više od 27 minuta provedednih na parketu upisao 14 poena i isto toliko skokova, uz asistencije. Sunse je predvodio Devin Booker sa 32 poena, dok je Kevin Durant dodao 18 uz deset skokova.

Nurkić je krajem utakmice postigao jedan od ključnih poena za pobjedu svog tima. Phoenix je pobjedom protiv direktnog rivala u okviru zapadne konferencije potvrdio da se radi o ekipi koja pretenduje za sami vrh NBA lige ove sezone.

U timu Warriorsa istaknuo se Steph Curry sa 27 poena, dok je Thompson dodao 15 poena uz sedam skokova.

Košarkaši Denver Nuggetsa, koji su prije prve utakmice nove sezone Sjevernoameričke NBA lige primili šampionske prstenove, započeli su novu sezonu s uvjerljivom pobjedom protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 119:107.

Najbolji igrač utakmice bio je Srbijanac Nikola Jokić s „triple double“ učinkom za branioce naslova, tačnije 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Jamal Murray bio je s 21 poenom drugi strijelac domaće ekipe, dok je Kentavious Caldwell-Pope dodao 20.

Lakersi, osim početnog vodstva u utakmici kada je Anthony Davis postigao prve poene večeri, nisu uspjeli doći do vodstva.Lakersima nije pomogao ni učinak prve zvijezde tima – LeBrona Jamesa, koji je ubacio 21 poen, a jedini igrač koji je u gostujućem timu zaista odigrao dobro bio je novi igrač u dresu Lakersa Taurean Prince s 18 poena.

Denver Nuggets izgledaju kao da će imati još jednu uspješnu sezonu. Njihova pobjeda nad Los Angeles Lakersima, koji su među glavnim favoritima za naslov, pokazuje snagu i zrelost ekipe koja je prošle sezone osvojila prvenstvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,