Novinar pitao Džeku šta se dešava s novim ugovorom, evo šta je dijamant odgovorio
Foto: Tuzlanski.ba

Inter je večeras u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u velikom gradskom derbiju savladao Milan sa 2:0. Jedan od junaka utakmice bio je Edin Džeko koji je uspio da se upiše u listu strijelaca.

Džeko je proveo na terenu 70 minuta i bio je sigurno jedan od najboljih igrača Intera večeras. Nakon utakmice bh. napadač je stao pred kamere i otkrio je svoje utiske nakon velike pobjede Intera.

"Koliko imam godina? Koliko sam rekao prošli put? Istina je da sam dobro i osjećam se odmorno i svježe, možda zbog toga što nisam igrao prije tri dana. Ne igrate baš svaki dan polufinale Lige prvaka i to gradski derbi", rekao je Džeko i dodao.

"Svi koji me poznaju znaju da sam ja ovakav, možda ponekad golovi ne dođu, ali dajem toliko toga na terenu i nije samo stvar u golovima. Čak i večeras radio sam za ekipu i to je u ovim utakmicama itekako potrebno".

Na kraju je voditelj pitao Džeku šta se dešava oko ugovora i da li će ostati u Interu i iduće sezone s obzirom da mu na ljeto ističe saradnja.

"Kada ću produžiti ugovor? To morate pitati čelnike kluba, to zavisi od njih", kroz osmijeh je rekao Džeko.

Vezano | Edin Džeko je drugi najstariji strijelac u polufinalima Lige prvaka 

Kapiten naše reprezentacije ponovo je ispisao historiju Lige prvaka. Naime, postao je 11. igrač koji je u polufinalu postizao pogotke za dva različita tima.

Osim njega, to su uradili njegov uzor Andriy Shevchenko, zatim Cocu, Ronaldo, Lewandowski, Morientes, Dieter Muller, Park Ji-Sung, Savićević, Fernando Torres i Zidane.