Foto: Tuzlanski.ba

 Odlična uvertira pred derbi sa Sparsima

capljina-slobodaU okviru II kola Lige 12 za košarkaše OKK Sloboda gostovala je kod ekipe Čapljina Laste. Domaći košarkaši tokom prvog poluvremena bili su ravnopravan protivnik košarkašima Slobode, što pokazuje i podatak da se na odmor otišlo sa prednošću Čapljine 40:38.

U trećoj četvrtini Sloboda kreće sa jačom obranom te u jednom trenutku postiže razliku 22:2, što se na kraju pokazalo i presudnim, te tako igrači Damira Mulaomerovića rutinski drže rezultatsku prednost do kraja utakmice da bi u konačnici na semaforu pisalo 85:70 za OKK Slobodu.

Trener Čapljine Goran Perić istaknuo je po završetku utakmice da se opet ponovila slična utakmica kao u prošloj utakmici, odnosno da Čapljina nije imala dobar pristup utakmici.

Trener slobode Damir Mulaomerović napomenuo je kako se pribojavao mlade ekipe Čapljine, te kako su se neka njegova predviđanja, tj. strahovi, zaista obistinili.

capljina-sloboda1

''Čapljina je dosta mlada ekipa, agresivna, i mi smo imali dosta problema u prvom poluvremenu, što je posljedica možda i u glavama, jer su oni dosta mlada ekipa. Međutim drugo poluvrijeme smo igrali sa totalnom drugom filozofijom i mislim da smo na kraju obranom i nekim našim iskustvom presudili ekipi Laste. Na poluvremenu smo imali jedan jači time-out prilikom kojeg sam morao povišenim glasom razdrmati ekipu, što je na kraju imalo učinak na igrače. Odigrali smo odličnu obranu i to je kada igramo protiv ovako mlade ekipe presudno. Također, imali smo dosta kontranapada, tj. laganih poena, što Čapljina nije mogla izdržati. Ekipa Čapljine je jako dobra ekipa sa dobrim trenerom, a ja im želim sve najbolje u nastavku. Nama je ovo vrlo važna pobjeda, možda čak i presudna za ostanak u ligi, te mislim da igrači još nisu svjesni koliko nam ova pobjeda zaista znači'', prokomentirao je utakmicu za  Caportal.info Mulaomerović.

Pobjeda u gostima kod Čapljine odlična je uvertira pred derbi trećeg kola kada će OKK Sloboda u maloj dvorani Mejdana ugostiti ekipu Sparsa.