Nihad Đedović: Ostalo nam je dovoljno municije za Makedoniju!
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što se sve sabere i oduzme, nije teško izvući zaključak da je Nihad Đedović najkonstantniji i najbolji košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine u prva tri okršaja na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

djedovic-eurobasket1

Novi član minhenskog Bajerna, prije svega, pokazao je srce titana koji će se boriti za svaku loptu i preuzeti odgovornost u svoje ruke, kao što je to učinio u posljednja tri napada protiv Crne Gore. Čast svima, ali srčani Đedović je ipak onaj koji "pali vatru", kako voli reći selektor Aco Petrović.

- U utakmici protiv Crnogoraca pokazali smo kako se bori za ovaj dres, to je sada vodilja za naredne mečeve. Ovo je odbrana i ovo je ta sreća koja nam je nedostajala u prethodnim duelima. Kada smo smanjili na tri razlike, samo sam pomislio: "Molim te, Bože, ne daj da opet napravimo neku glupost i da nam opet ne odu na deset razlike".

Pogodili smo ključna slobodna bacanja, iskočili su Nemanja Gordić i Marko Šutalo, koji su pomogli Mirzi (Teletović, op. a.), Zeku (Rajt) i meni, to nam je bilo potrebno - kaže Đedović.

Naglašava da je pobjeda, prije svega, namijenjena onima koji bodre BiH u svakom trenutku.

- Govoreći o angažmanu koji smo pokazali protiv Crne Gore, vjerujem da je svima drago zbog načina na koji smo igrali i kako smo se borili. Skakali smo, pravili smo faulove, jurišali na koš... Svima je drago kada vide takav pristup - govori bh. košarkaš.

Danas slijedi utakmica s Makedonijom, koja će odrediti sudbinu obje ekipe u nastavku takmičenja. Nihad tvrdi da je selekcija BiH spremnija nego ikad da se suprotstavi Antiću, Gečevskom, Mekejlebu (McCaleb) i ostalima, piše Dnevni avaz.

- Kao prvo, na ovom Eurobasketu svako svakog može dobiti, nema izrazitog favorita, tako je i u ovom meču. Nama je svakako ostalo dovoljno municije za Makedonce, pogotovo ćemo biti spremni nakon što iskoristimo slobodan dan. Među nama nema tajni, dobro se poznajemo, a vjerujem da će faktor odbrane ovdje odigrati najvažniju ulogu - zaključuje Đedović.