Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nekadašnja NBA zvijezda uputila emotivnu poruku: Znam da neću dugo živjeti ako ne dobijem bubreg

Preuzmite sliku

Nate Robinson proveo je 11 godina u NBA ligi i oduševljavao eksplozivnošću i skočnošću koje su mu omogućavale da se sa samo 175 centimetara nosi s divovima koji su ga okruživali i zakucava preko njih.

Rekordna tri puta osvajao je takmičenja u zakucavanjima, a najviše ga se pamti po ranoj eri u New York Knicksima, za koje je igrao od 2005. do 2010. godine.

Nastupao je za New York Knickse, Boston Celticse, Oklahomu City Thunder, Golden State Warriorse, Chicago Bullse, Denver Nuggetse, LA Clipperse, New Orleans Pelicanse u NBA-u te Hapoel Tel Aviv, Delaware 87erse, Guaros de Laru i Homenetmen Beirut.

“Znam da neću dugo živjeti ako ne dobijem bubreg”

Robinson je danas 39-godišnjak s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Karijeru je prekinuo 2018. godine nakon što mu je otkazao bubreg, a u razgovoru za Daily Mail rekao je kako još nije pronašao donatora.

“Znam da neću dugo živjeti ako ne dobijem bubreg. Želim se izvući iz ovoga. Tijelo nekih ljudi odbija dijalizu. Hvala Bogu, moje prihvaća da mogu živjeti. Da ne idem na dijalizu, ne bih živio duže od sedmice ili dvije. Ne smije se propustiti ni jedan dan, idem triput na sedmicu po četiri sata. Čiste mi krv i izbacuju otrove, puno mi pomaže jer ja tako živim”, izjavio je Robinson. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,