Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nagradni fond 1.000 KM: Ulični basket 3 na 3 na poligonu u Živinicama

Preuzmite sliku

Košarkaški klub Spartans Basket iz Živinica organizuje basketball turnir 3 na 3, pod popularnim nazivom “Streetball Challenge 3×3”.

Ovaj popularni turnir će nakon više od 15. godina biti organizovan na poligonu iza Mješovite srednje škole u Živinicama 16. i 17. jula.

Simbolika turnira je da će biti održan na zapuštenom poligonu na kojem su odrasle mnoge generacije baveći se raznim sportovima.

Organizatori događaja “Streetball Challenge 3×3” već su angažovali ekipe koje rade na uređenju poligona. Koševi su već spremni, dok će se teren i tribine urediti do početka turnira.

Prema prvim informacijama za turnir vlada ogromno interesovanje i organizatori ulažu maksimalne napore da sve protekne u najboljem redu.

Do sada smo preko brojnih sponzora uspjeli da obezbjedimo nagradni fond od 1.000 KM uz veliki broj robnih nagrada, s tim da bi se nagradni fond trebao povećavati do početka turnira” ističu organizatori.

Također, za učešće na turniru u uličnom basketu u Živinicama pokazale su i ekipe iz regije pa se očekuje nastup više od 20 ekipa.

Cijena uplate kotizacije po ekipi iznosi 50 KM. Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem brojeva telefona koji se nalaze na promo plakatu. (Tuzlanski.ba)

  • streetball-challenge-3x3
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje