Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musa: Moramo napokon shvatiti da smo reprezentacija koja se može nositi sa svima

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Biosne i Hercegovine danas u Tuzli počinje pripreme za predstojeće utakmice kvalifikacija za Eurobasket protiv selekcija Kipra, 23. februara u Nikoziji, i Francuske, 26. februara u Tuzli.

Zvijezda bh. tima i madridskog Reala Džana Musa doputovao je danas u Sarajevo nakon čega će nastaviti put za Tuzlu. U obraćanju medijima na Sarajevskom aerodromu Musa je kazao da se napunio novom energijom kad je doputovao u BiH.

– Ovo je moja kuća i ovdje se napunim novom energijom i jedva čekam da se priključim saigračima u reprezentaciji i da probamo ostvariti dvije pobjede. Svi znamo s kakvim sastavom dolazi Francuska, ali mi moramo napokon shvatiti da smo reprezentacija koja se može nositi sa svima. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dvije pobjede – kazao je Musa.

U osvrtu na novi trofej koji je sinoć osvojio sa Realom, kazao je da je zadovoljan i sretan zbog titule pobjednika Kupa Španije.

– To je trofej koji je mi je falio u karijeri. Znali smo da neće biti lagano. Svoju igru smo proveli u djelo i osvojili turnir. Probat ću to iskustvo aplicirati na reprezentaciju. Treba nam doza discipline i ozbiljnosti koju imamo u Realu. Pričat ću s momcima o svemu tome. Sad sam igrao 30 minuta u finalu i ostvario tu vrstu ozbiljnosti – kazao je Musa,

Pored Džanana Muse selektor Adis Bećiragić na današnje okupljanje pozvao je sljedeće igrače – Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje