Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mulaomerović: Sve ćemo napraviti da Mejdan ostane nepobjediv (VIDEO)

Preuzmite sliku

Uoči treće kvalifikacione utakmice za plasman na Eurobasket koje će sljedeće godine biti održano u četiri države u Kristalnoj sali Hotela Tuzla danas je održana press konferencija.

Selektor muške košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović je istakao kako je njegov tim u potpunosti spreman za okršaj sa selekcijom Rusije.

Moram kazati da mi je velika čast i zadovoljstvo što mi se na neki način ispunio dječački san da vodim reprezentaciju BiH u svom gradu. Lagao bi kada bi kazao da nemam pozitivnu tremu, budite ubjeđeni da ću napraviti sve da Mejdan ostane nepobjediv. Pred nama je težak zadatak, Rusija je sjajna reprezentacije koja je sastavljena od vrhunskih igrača koji igraju na vrhunskim nivoima i u vrhunskim klubovima” – kazao je selektor Mulaomerović.

Ulaznice za meč između BiH i Rusije su već rasprodane i očekuje se fantastična posjeta u Mejdanu gdje će vladati paklena atmosfera koja će našim momcima biti vjetar u leđa.

Za razliku od utakmice u Sarajevu protiv Švedske u subotu svi puno više očekuju od Mirze Teletovića koji bi mogao biti ključ pobjede nad Rusijom.

Organizaciju ovog najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja u Tuzli pomogli su Vlada TK kao i Grad Tuzla na način što su direktno bili uključeni u samu organizaciju ove utakmice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje