Mulaomerović: Sa Fukarama u Mejdanu lakše je igrati (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

OKK Sloboda dočekuje prvoplasiranu ekipu Mladosti

press-okk-sloboda

Osmo kolo Lige 12 KS BiH se igra 7. i 8. decembra. OKK Sloboda će večeras od 19:30 sati ugostiti lidera lige ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada koja je do sada upisala sedam pobjeda i jedan poraz. Sloboda se nalazi na petom mjestu sa omjerom 4/3. Ovo je ujedno i derbi kola.

Nakon ubjedljivog poraza od sarajevske Bosne košarkaši Slobode pred domaćom publikom imaju težak zadatak da pokušaju iznenaditi lidera na tabeli ekipu Mladosti koja važi za favorita u ovom susretu.

Trener OKK Sloboda Damir Mulaomerović zbog povreda u ovoj utakmici neće moći računati na Ibračevića i Sarajlića, a pravo nastupa neće imati ni Grošić zbog kazne od jedne utakmice neigranja koju je zaradio u prošlom susretu u meču sa KK Bosnom. Tako da će crveno-crni igrati samo sa jednim s jednim playmakerom, Anadinom Jahićem.

"Iako je Mladost favorit vjerujem da uz podršku sa tribina naših navijača i maksimalno zalaganje svih košarkaša na parketu, možemo odigrati jednu dobru utakmicu u kojoj ćemo pokušati da iznenadimo protivnika" kazao je Mulaomerović koji je još istakao da je dosta lakše igrati uz podršku Fukara sa tribina te ih pozvao da i večeras u što većem broju budu u Mejdanu.

Ulaznice za ovaj susret se prodaju po standardnoj cijeni od 2 KM.

Jedanaestoplasirana Čapljina Lasta u derbiju začelja dočekuje ekipu Kaknja. Važna utakmica za vrh tabele će se odigrati u Mostaru gdje će snage odmjeriti domaćin Zrinjski i sarajevska Bosna. Sarajevski Spars će igrati utakmicu protiv Varde iz Višegrada.

Nedjelja nam donosi susrete između Radnika i Leotara te utakmicu Posušja i Građanskog.