Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirza Teletović: Protiv Velike Britanije za plasman na EP

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine s dvije pobjede na početku kvalifikacija došla je na korak do plasmana na evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Duška Ivanovića su u prva dva meča slavili protiv Velike Britanikje u gostima te Islanda u Tuzli.

Naredni meč igraju u nedjelju u Sarajevu, kada dočekuju selekciju Velike Britanije. Taj meč bi bh. košarkaše mogao odvesti na EP.

Nije bilo lako, imali smo problema, ali imamo iskusnog selektora koji je znao sve da posloži. Imali smo cilj, a to su pobjede i plasman na EP. Slijedi utakmica protiv Velike Britanije. Ukoliko pobijedimo, mislim da smo riješili pitanje odlaska na EP – kazao je kapiten bh. reprezentacije Mirza Teletović.

Prije tog meča bit će odigran i susret između Velike Britanije i Islanda. U slučaju pobjede Islanda, pobjednika grupe mogao bi odlučiti meč posljednjeg kola između Islanda i BiH.

Teletović se nada da neće doći do takvog razvoja događaja te da će Britanija upisati pobjedu. No, i u suprotnom slučaju, uvjeren je da njegovi suigrači i on mogu slaviti protiv Islanda i u gostima.

Island ima dobru reprezentaciju, nadam se da će Velika Britanija biti na nivou i da će uspjeti da ih pobijedi. No, ako dođe do toga da meč s Islandom bude odlučujući, mi smo spremni i sigurno da možemo da ih pobijedimo – dodao je kapiten bh. reprezentacije.

Reprezentacija BiH imala je fantastičnu podršku s tribina u Mejdanu u meču protiv Islanda. Teletović vjeruje da će imati veliku podršku i u Sarajevu protiv Velike Britanije.

Mislim da ova reprezentacija to zaslužuje, zbog svojih rezultata i truda koji je uložila – kazao je Teletović. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,