Mirza Teletović: Protiv Velike Britanije za plasman na EP
Foto: Tuzlanski.ba

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine s dvije pobjede na početku kvalifikacija došla je na korak do plasmana na evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Duška Ivanovića su u prva dva meča slavili protiv Velike Britanikje u gostima te Islanda u Tuzli.

Naredni meč igraju u nedjelju u Sarajevu, kada dočekuju selekciju Velike Britanije. Taj meč bi bh. košarkaše mogao odvesti na EP.

- Nije bilo lako, imali smo problema, ali imamo iskusnog selektora koji je znao sve da posloži. Imali smo cilj, a to su pobjede i plasman na EP. Slijedi utakmica protiv Velike Britanije. Ukoliko pobijedimo, mislim da smo riješili pitanje odlaska na EP - kazao je kapiten bh. reprezentacije Mirza Teletović.

Prije tog meča bit će odigran i susret između Velike Britanije i Islanda. U slučaju pobjede Islanda, pobjednika grupe mogao bi odlučiti meč posljednjeg kola između Islanda i BiH.

Teletović se nada da neće doći do takvog razvoja događaja te da će Britanija upisati pobjedu. No, i u suprotnom slučaju, uvjeren je da njegovi suigrači i on mogu slaviti protiv Islanda i u gostima.

- Island ima dobru reprezentaciju, nadam se da će Velika Britanija biti na nivou i da će uspjeti da ih pobijedi. No, ako dođe do toga da meč s Islandom bude odlučujući, mi smo spremni i sigurno da možemo da ih pobijedimo - dodao je kapiten bh. reprezentacije.

Reprezentacija BiH imala je fantastičnu podršku s tribina u Mejdanu u meču protiv Islanda. Teletović vjeruje da će imati veliku podršku i u Sarajevu protiv Velike Britanije.

- Mislim da ova reprezentacija to zaslužuje, zbog svojih rezultata i truda koji je uložila - kazao je Teletović. (Fena)