Liga 12: Sloboda protiv Posušja, Spars protiv Zirnjskog
Foto: Tuzlanski.ba

Sloboda se trenutno nalazi na četvrtom a Posušje na devetom mjestu

okk-2013Ovog vikenda će se odigrati XVI kolo Lige 12 KS BiH u kojem će OKK Sloboda dočekati ekipu Posušja. Sloboda se trenutno nalazi na četvrtom a Posušje na devetom mjestu. Utakmica će se igrati u subotu, u Mejdanu, sa početkom u 19:30 sati.

Lider prvenstva, ekipa Mladosti će gostovati u Višegradu kod trećeplasirane ekipe Varde. Gostima je pobjeda potrebna za ostanak na prvom mjestu a domaćinima za drugo mjesto koje vodi u Ligu 4.

 

Zanimljiva utakmica će se odigrati između Sparsa i Zrinjskog u Sarajevu. Domaćini su trenutno drugi dok se Mostarci nalaze na petom mjestu sa tri boda zaostatka.

Bosna gostuje u Bijeljini kod Radnika. Bosna, iako se nalazi na šestom mjestu još uvijek nije osigurala ostanak u ligi, dok desetoplasiranom Radniku "gori pod nogama".

Trebinje će u subotu biti domaćin duela između Leotara i Kaknja koji je najsigurniji kandidat za ispadanje iz lige. Posljednja Čapljina je favorit na svom parketu u susretu protiv ekipe Građanskog iz Bijeljine. Svi susreti su na rasporedu u subotu u terminu od 19:30 sati. (sloboda.ba)