Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode spremno dočekuju derbi sa Bosnom

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode u osmom kolu Lige Bosne i Hercegovine igraju derbi utakmicu sa sarajevskom Bosnom.

Susret sa vječitim rivalom uvijek je privlačio publiku u Mejdan, a košarkaši Slobode očekuju podršku sa tribina kako bi ostvarili novu pobjedu.

Trener u stručnom štabu Slobode Adnan Žunić na pres-konferenciji je izjavio da je raspoloženje u ekipi poslije dvije utakmice protiv Posušja u prvenstvu i Studenta u kupu na visokoj razini.

– Svakim danom popravljamo naše nedostatke. Momci su, što je najvažnije, zdravi, željni utakmica i dokazivanja. Ekipa Bosne dosta dobro izgleda ove sezone pogotovo dolaskom reprezentativca BiH Ismeta Sejfića. U seriji su pobjeda, a mi se nadamo da ćemo uz našu prepoznatljivu odbranu pokazati agresivnost kao i požrtvovanost. Moramo dati svoj maksimum, kako bismo došli do pobjede u duelu s Bosnom, koji je pravi istinski derbi prvenstva BiH – zaključio je Žunić.

Prvotimac Nikola Jeftić vodit će glavnu bitku u reketu s Ismetom Sejfićem.

– Sigurno da nam dolazi ekipa koja zaslužuje respekt, iskusna ekipa, oni su u usponu forme, ali mislim da se ne trebamo baviti njima nego nama. Bolji smo iz dana u dan i pokazujemo napredak. Ako budemo pravi vjerujem u pozitivan ishod – kaže Jeftić.

Utakmica Sloboda – Bosna igra se u subotu od 19 sati, a sudit će Bojan Jovanić, Milan Adamović i Saša Babić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,