Košarkaški derbi u Mejdanu ubjedljivim rezultatom pripao Slobodi (FOTO/VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Sloboda se revanširala Bosni

okk-sloboda-bosna

Nakon poraza u 17. kolu Lige-12 za košarkaše BiH od Građanskog iz Bijeljine, OKK Sloboda je u Mejdanu pred oko 4.500 ljubitelja košarke u derbiju porazila starog rivala sarajevsku Bosnu, rezultatom 84:58.

U prvoj četvrtini utakmice publika je gledala potpunu dominaciju košarkaša Slobode, dok su gosti iz Sarajeva do prvog predaha uspjeli ubaciti tek 7 poena. Rezultat nakon prve četvrtine glasio je 23:7 za domaće košarkaše.

Nastavak susreta donosi dosta bolju igru košarkaša Bosne, kojima polazi za rukom da na poluvrijeme odnesu -7 poena razilke.

U drugom poluvremenu igrači Damira Mulaomerovića nastavili su kontrolisati utakmicu i do zvuka sirene uz podršku sa tribina uspijevaju da ubace još 47 poena, što je bilo sasvim dovoljno za sigurnu, ubjedljivu pobjedu, od 26 razlike protiv starog rivala - sarajevske Bosne.

Ovom pobjedom Sloboda se revanširala Bosni za poraz u prvom dijelu prvenstva kada su u Skenderiji poraženi rezultatom 82:62. U video prilogu pogledajte dio atmosfere sa utakmice kao i izjavu najboljeg strijelca susreta Nermina Hujdurovića koji je ubacio 24 poena. Više fotografija sa utakmice pogledajte OVDJE! (Tuzlanski.ba)