Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

KK Falcons na prestižnom turniru u Bolonji

Falcons bologna
Preuzmite sliku

Kadetska ekipa KK Falcons je i ove godine pozvana da učestvuje na izuzetno jakom međunarodnom turniru „Daimiloptu\” koji se održava po 10. put u Bolonji, od 27.04. – 01.05.2012. godine

\"FalconsNa turniru učestvuje 16 ekipa iz 6 država. Ekipe su podjeljene u 4 grupe po 4 ekipe. Tuzlanski košarkaši su u izuzetno jakoj grupi „Emilio Kovačić\” sa KK Zadrom (Hrvatska), BC Pontevechio (Italija) i velikanom italijanske i evropske košarke Virtusom iz Bolonje.

Zanimljivo je napomenut da jedna od grupa nosi naziv i našeg tuzlanskog košarkaša Damira Mulaomerovića u kojoj nastupaju: OKK Kruševac (Srbija), BSL (Italija), HKK Čapljina (BIH), STARS (Italija). U ostalim grupama „Miloš Vujanić\” učestvuju: KK Šumadija (Srbija), BK Bistrica (Slovačka), Castiglione Murri (Italija), Massi Casalecchio (Italija). I posljedna grupa „Martin Rancik\” gdje su ekipe: Fortitudo Bologna (Italija), Horsens Club (Danska), KK Split (Hrvatska), SG Fortitudo (Italija).

Mladi sportisti iz Tuzle, bit će smješteni kod svojih vršnjaka iz ekipe Virtus-a, a sve u cilju razvijanja novih prijateljstava, međusobnog upoznavanja kultura i gradova.

Bitno je istaknuti i to da je ovo već četvrto učešće Tuzlaka na ovom turniru i da su i ranije ostvarivali zapažene rezultate, kao 2008. god kada su osvojili ovaj prestižni turnir pobjedivši u finalu ekipu Fortituda iz Bolonje.

Sve dodatne informacije, zainteresovani mogu naći na stranici www.daimiloptu.com

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: