Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jones nakon velike pobjede hvalila saigračicu: Ne dobija priznanje kakvo zaslužuje, ona je naš vođa

Preuzmite sliku

Jonquel Jones je još jednom fantastičnom partijom vodila BiH do pobjede protiv Japana, a na kraju je izabrana za MVP-a kvalifikacionog turnira u Osaki. Nakon meča izjavila je da jako sretna zbog pobjede i plasmana na SP.

Košarkašice BiH uspjele su u Ookini Maishima Areni u Osaki savladati favoriziranu selekciju Japana, olimpijskog viceprvaka te izboriti plasman na SP, a Jones je postigla čak 36 poena uz 23 skoka.

“Uzbuđene smo nakon pobjede i plasmana na SP, jer protiv Kanade nismo igrale kako znamo. Kada obučemo ovaj dres znamo da predstavljamo zemlju i da moramo igrati najbolje što možemo. Ekstremno sam sretna zbog ove pobjede i rezultata”, kazala je Jones, koja je prokomentarisala MVP nagradu.

  • “Sretna sam, ali uvijek može bolje. Osjećam da uvijek mogu više, ali drago mi je što mogu pomoći ovom timu i zadovoljna sam kada pobjeđujemo.”

    Iako je košarkašica sa Bahama uvijek u prvom planu, iskoristila je priliku da pohvali Mateu Tavić, za koju misli da ne dobija dovoljno priznanja za partije koje pruža.

    Matea Tavić ne dobija prizanje kakvo zaslužuje, ona je vođa našeg tima. Mislim da zaslužuje više pohvala, jer je svaki put odlučujuća”, kazala je Jones.

    Reprezentacija BiH je kvalifikacije završila s jednom pobjedom i porazom, istim učinkom kao i Kanada i Japan, a sve tri selekcije su na kraju izborile plasman na SP.

    Žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo održat će se početkom marta, dok će se utakmice SP igrati od 22. septembra do 1. oktobra u Australiji.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,