Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izuzetno vrijedna pobjeda: OKK Sloboda u Mejdanu bolja od KK Lovćena

Preuzmite sliku

Košarkaši OKK Slobode večeras su u Mejdanu u okviru 20. kola ABA 2 lige ugostili ekipu Lovćena 1947 Bemaxa sa Cetinja i uspjeli zabilježiti izuzetno važnu pobjedu rezultatom 86:80 (31:16; 13:17; 20:20; 20:27).

Ekipa Damira Mulaomerovića je od prve sekunde u meč ušla odlučno, razigrano i motivisano što im već nakon prve četvrtine donosi značajnu rezultatsku prednost 31:16, što se na kraju ispostavilo kao ključno u ovom meču.

Zanimljivo je da su za Slobodu sve poene u prvih deset minuta igre postigla trojica košarkaša, Grubor i Čampara sa po 11 poena te Manjgafić sa devet postignutih poena.

U drugoj četvrtini gosti su zaigrali dosta bolje u odbrani tako su domaći košarkaši uspjeli ubaciti svega 13 poena, pa se na odmor otišlo kod rezultata 44:33 u korist domaćina.

Nakon poluvremena publika je u Mejdanu u nastavku uglavnom gledala izjednačenu igru ispod obruča na obje strane što je rezultiralo neriješenim rezultatom u trećoj četvrtini 20:20.

U posljednju dionicu igre domaći tim ušao je sa 11 poena prednosti koje su gosti ‘istopili’ na neizvjesnih 4 poena razlike četiri minute prije kraja utakmice.

Ipak tim Damira Mulaomerovića smogao je snage da ne dozvoli preokret tako da su domaći košarkaši uspjeli ostvariti značajnu pobjedu rezultatom 86:80 koja im je omogućila mirnoću pred kraj prvenstva.

Igru Slobode do konačne pobjede nosili su prije svih raspoloženi Grubor sa 26 poena, zatim Čampara i Rikić sa po 16 postignutih poena.

U gostujućem timu Lovćena bolji od ostalih bili su Allen sa 19 poena, zatim Đukanović sa 15, Hadžibegović sa 16, te Vrbica sa 14 postignutih poena. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,