Iskorištena prva meč lopta, košarkaši BiH plasirali se na EP
Foto: Tuzlanski.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Sloveniji.

\"repka

Izabranici selektora Aleksandra Ace Petrovića odigrali su fantastičnu utakmicu u Gruziji, i savladali domaćina rezultatom 107:103 .

U našim redovima naprosto su blistali Mirza Teletović, Elemedin Kikanović i Zack Wright, koji su jednostavnlo nosili igru naše reprezentacije i ni jednog momenta nisu dozvoljavali gruzijcima da se rezultatski odvoje.

Pred punom dvoranom u Tbilisiju naš najbolja selekcija je nakon prve četvrtine imala vodstvo 20:16. Reprezentacija Gruzije u drugu četvrtinu ulazi nešto ozbiljnije i angažovanije i uspjevaju otići na odmor sa povoljnim rezultatom 43:40.

Treća četvrtina pripada ponovo našim košarkašimia, koju smo dobili 32:31, u trećoj četvrtini sjajan je bio Nihad Đedović koji je na najbolji moguči način demonstrirao svoj košarkaški talenat.

Gruzijci su tokom čitave utakmice dominirali u skokovima, ali su naši momci hrabrom i pametnom igrom uspjeli da im se suprostave.

U četvrtu četvrtinu i mi i gruzijci ušli smo sa jednakim šansama za pobjedu, igralo se koš za koš sjajnom igrom u odbrani naša reprezentacija 5 minuta prije kraja imala je 5 poena prednosti, košarkaši Gruzije prave nekoliko grešaka u odbrani što naši koriste i drže rezultatsku prednost. U samu završnicu utakmice ušli smo sa problemima ličnih grešaka, čak četri naša igrača se pred sami kraj imala po četri lične greške prvi je igru morao napustiti Elmedin Kikanović.

Iako je bilo dosta čudnih sudijskih odlika tokom cijele utakmice ni to nam nije bila prepreka da odigramo srcem jednu mušku utakmicu i pokažemo svima da nam je mjesto na velikim takmičenjima.

Mirza Teletović je tricom u zadnjim sekundama utakmice našoj reprezentacji donio vodstvo 105:103, nakon toga Mirza pogađa i dva sloboda bacanja i donosi nam pobjedu. BRAVO MOMCI SVAKA ČAST !!!

Tuzlanski.ba