Evropska sedmica košarke od 30 novembra do 8 decembra
Foto: Tuzlanski.ba

U periodu od 30 novembra do 8 decembra ove godine u cijeloj Evropi se održava promocija "EVROPSKE SEDMICE KOŠARKE".

evrospa-sed-kosarkePrema programskim aktivnostima Specijalne Olimpijade BiH Evropska sedmica košarke je počela svoju promociju u Tuzli 29. Novembra u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, kroz manifestaciju "Dani sporta" koja je upriličena povodom rekonstruisanja sportske dvorane ove Ustanove.

30. Novembra u Sarajevu u okviru košarkaške prvenstvene utakmice između "KK Bosna" i "OKK Sloboda" bit će promovisani osvajači zlatne medalje iz udruženja "Oaza" sa ljetnih olimpijskih igara iz Atine 2011. godine. Na poluvremenu utakmice između ova dva kluba košarkaši iz udruženja "Oaza" i "Bosna" će zajedno šutirati na koš i tako pokazati da se zajedno kroz košarku mogu ostvariti sportski ciljevi.

Istog dana u Tuzli će se na prvenstvenoj utakmici između "ŽKK Jedinstvo" i "ŽKK Mladi Krajišnik" od strane košarkašica "KSS Tuzla" iznijeti zastava "Special Olympicsa". Nakon toga će predstavnici "KSS Tuzla" i ostalih udruženja SOBiH sa područja TK prisustovati ovoj utakmici.

CJELOKUPNI PROGRAM AKTIVNOSTI EVROPSKE SEDMICE KOŠARKE:

29. 11. Tuzla – „Dani košarke" – manifestacija povodom renoviranja sportske dvorane u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju – Prijateljska utakmica – OKK „Sloboda" – Učenici Zavoda i KSS „Tuzla"

30.11. – Sarajevo – Prijateljska utakmica između KK Bosna i košarkaške ekipe SOBiH iz Sarajeva – muškarci

30.11. Košarkaška utakmica između KK „Jedinstvo" i sportiskinja iz klubova sa podrucja Tuzlanskog kantona – žene

03. 12. „Sport je moje pravo" – Promocija Evropske sedmice košarke kroz zajedničku igru i druženje dječaka i djevojčica iz škole košarke „ABC Basket" i dječaka i djevojčica sa područja Tuzlanskog kantona – Lukavac, Živinice

05. 12. Prijateljska utakmica između učenika i učenica OŠ „ Đorđe Natošević" iz Prijedora i OŠ „Vuk Karadžić" iz Omarske i jedne OŠ iz Kozarca

06. 12. Prijateljska utakmica između članova KSS „Banja Luka" i Centra „Zaštiti me" i studenata Univerziteta „Apeiron" u Banja Luci – žene i muškarci, i KSS Banja Luka i JU " Centar" Prijedor

08. 12. Prijateljska utakmica između Udruženja sportista sa područja TK i Univerziteta u Tuzli – žene i muškarci

Velku podršku organizaciji u promociji EVROPSKE SEDMICE KOŠARKE dati će: USAID,EUBiH, UNICEF, KSBiH, KK Bosna, OKK Sloboda, ŽKK Jedinstvo, ŽKK Mladi Krajišnik, ABC Basket, DOO. Violeta, Regeneracija d.o.o, Bayer.