Enes Latifagić traži angažman u Kini
Foto: Tuzlanski.ba

Iza košarkaša OKK Sloboda je turbulentna sezona, tokom koje je tuzlanski klub promijenio čak trojicu trenera te, umjesto očekivane Lige za prvaka, igrao Ligu za opstanak Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sezonu je kao šef stručnog štaba počeo Velimir Gašić, potom ga je u decembru naslijedio Eldar Kavgić, da bi u februaru na klupu sjeo Ivan Velić, pod čijim je vodstvom Sloboda izborila opstanak u najvišem rangu.

Završena sezona 

Jedan od najstandardnijih prvotimaca Tuzlaka bio je Enes Latifagić, koji je u 27 prvenstvenih mečeva bilježio prosjek od 9,7 poena i 3,9 skokova. Iako je njegov matični klub završio sezonu, Latifagić je i dalje u “pogonu”.

Kapiten Tuzlaka otputovao je u Kinu, gdje će pokušati pronaći angažman! Latifagić u Aziji planira ostati jedan mjesec.

- Još nisam našao angažman, ali sam otišao zbog košarke. Igrat ću neke utakmice u narednih mjesec pa ćemo vidjeti šta će biti. Igrat ćemo 13 utakmica, uglavnom su to momci s Balkana i igramo ovdje protiv Amerikanaca, Litvanaca...

U izlogu smo pa ćemo vidjeti - objašnjava nam dugogodišnji prvotimac Slobode.

Kao u filmovima 

Latifagić je u proteklih nekoliko sezona bio jedan od zapaženijih košarkaša tuzlanskog tima. Odlikuje ga dobar šut za tri poena.

Kako kaže, prvi dojam o Kini, koja, inače, već godinama ulaže mnogo sredstava u košarkašku ligu, više je nego impresivan.

- Sve je na vrhunskom nivou! Od aviona do hotela... kao u filmovima - zaključuje 26-godišnji košarkaš iz Tuzle.

Igrao za bh. kadete

Latifagić je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine u mlađim kategorijama.

Prije deset godina, nastupao je za našu kadetsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu divizije B, koje je održano u Sarajevu. (Avaz)