Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džanan Musa: Postoje kontakti iz NBA lige, u punom sastavu imamo šanse za Eurobasket

Preuzmite sliku

Reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača Real Madrida, Džanan Musa (24), govorio je o mnogim temama za redbull.ba.

Džanan je nakon sjajne pretprošle godine, u kojoj je izabran za najkorisnijeg igrača španske ACB košarkaške lige u dresu Breogana, prešao u veliki Real Madrid te je blistao u kraljevskom klubu.

Naš reprezentativac je bio jedan od ključnih igrača Reala na putu ka osvajanju Eurolige s prosjekom od 14,8 poena po utakmici. Također, izabran je u idealnu petorku ovog takmičenja, a ponovo je uvršten i u najbolju petorku ACB lige.

Sjajan je bio i u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre, gdje je u dresu reprezentacije BiH prosječno po meču ubacivao čak 18 poena. Zahvaljujući svojim uspjesima, zasluženo je izabran za najboljeg sportistu BiH u 2023. godini.

“To je zaista veliko priznanje za mene. Biti najbolji sportista svoje države je poseban osjećaj, ali je i obaveza prema mladim generacijama”, izjavio je Musa u intervjuu za redbull.ba.

Džanan fantastično igra u dresu kraljevskog kluba, a ciljevi u ovoj sezoni su očekivani za vrhunsku ekipu kakva je Real. Među njima je u svakom slučaju i odbrana titule u Euroligi.

“Jednostavno, želimo osvojiti titule u svim takmičenjima koje igramo”, kazao je Musa. On i društvo su trenutno vodeći u španskoj ACB ligi i Euroligi.

  • “Sezona je jako duga, oscilacije su normalne. Suočavamo se s nekoliko povreda, ali mislim da ćemo ubrzo biti kompletni i u potpunosti spremni za najvažniji dio sezone. Igramo u kombinovanom sastavu i sigurno da nam svaka pobjeda znači pa tako i ova. Kao što sam već rekao, vjerujem da ćemo ubrzo biti kompletni i nastaviti gdje smo stali”, dodao je on.”, uvjeren je Džanan.

    Kao najvećeg rivala u Euroligi vidi španskog rivala.

    “Barcelona sigurno da prednjači u toj ulozi. Imaju dobar tim i moramo biti na svom najvišem nivou kako bismo ostvarili svoj cilj”, jasan je bio Musa.

    Svojim performansama na parketu je zadovoljan.

    “Generalno, igram jako dobro i zadovoljan sam. Ipak, sezona je duga i ponekad se dogode oscilacije, ali smatram da svi naši igrači igraju vrhunski, da su na najvišem ličnom nivou”, rekao je Musa.

  • Reprezentaciju BiH očekuju kvalifikacije za Eurobasket 2025. Naš državni tim nije bez šansi za plasman, no moraju se posložiti neke “kockice”. Protivnici su nam Hrvatska, Francuska i Kipar.

    “Sve zavisi od naše forme i od toga koji igrači biti na raspolaganju selektoru. U punom sastavu definitivno imamo šanse da odemo na Eurobasket”, smatra Džanan.

    Musa se uvijek povezuje s NBA, najboljom ligom svijeta u kojoj već ima određeno iskustvo jer je nastupao za Brooklyn Netse.

    “Mogu reći da postoje kontakti iz NBA lige, ali puštam da vrijeme uradi svoje. U međuvremenu radim na sebi i fokusiran sam na trenutak. Sve ostalo ostavljam za period odmora”, završio je Musa za redbull.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,